head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024
Pazar, 21 Ocak 2024 22:14

HEY GİDİ GONYA HEY...

Yazan
Ögeyi Oylayın
(13 oy)
Konya'nın eski günlerini bilenler mutlaka ya hatırlar yada hatırlarında zaten vardır o günlerdeki Alaaddin tepesinin etrafında düzenlenen ''velespit'' yarışları...

Rahmetli Nusret Ergül, Sadık Keleş, Hasan Kılıç, Hasan Selçuk, ve Allah uzun ömürler versin Süleyman Okur,ve Erol Küçükkeleş abilerimiz tüm Konya halkının hatırın dadır.


Alaaddin tepesi etrafında dizilenmiş seyirciler Konya'nın sporcuları geçtikçe tezahürat yapıyor sevgilerini gösteriyor ve kendileri de mest oluyorlardı.O günlerde Konya'da yaşayanlar bu tadı hatırlarlar.

Mutlaka o günlerde elleri alkışlamaktan şişmiş su toplamıştır.


Yıkılan Atatürk şehir stadyumunu hatırlayanlar bilir, o sahanın etrafındaki bölümde yapılan maç öncesi ve arası bisiklet yarışlarını. Tüm seyirci ayakta finişi izler ve bir alkıştır kopardı sonunda.

Hey gidi günler hey...


Peki ne olduda bu spor Konya'nın neredeyse Ata sporu iken bu günkü durumuna düştü?

Olsa olsa yerel yönetimin başındaki, başta Uğur İbrahim Altay, olmak üzere yöneticiler bu sporu yeteri kadar benimsemiyor yada desteklemiyorlar.


Kaldı ki Konya'nın milletvekili Sayın Mehmet Baykan bey yıllarca Spor Hizmetleri genel müdürü olarak görev yaptı ve her daim Konya'nın arkasında kale gibi durdu. Ben eminim bu günde Konya kendisinden talepte bulunursa, canla başla elinden gelenin fazlasını yapar.


Tüm Türkiye'mizde tek Konya'da olan bisiklet veledromu bunun güzel bir örneğidir sanırım.
Dün ve bugün Alanya'da yapılan Türkiye bisiklet Şampiyonası sezon açılış müsabakalarında kürsüde ne Konya var, nede T.C.Konya Büyükşehir Belediyesi.

Bu hiç kabul edilebilir bir durum mu?

Yıllarca Konya'da yaşamış, Konya'nın her köşesinde hatıraları olan birisi olarak inanın çok üzgünüm, kürsüye bakasım bile gelmiyor. Sanki birşeyler eksik sanki bir şeylerde yanlış var gibi, bilmem siz ne dersiniz bu hazin duruma.


Sordum Konya'lı sporculara ve spor adamlarına nedir bu durum diye, onlarda bana bakın ne dediler. Batuhan Özgür ve Ramazan Yılmaz Konya sporcularıydı ve derece yaptılar kürsüye çıktılar ancak şimdi Konya'da değiller dediler.Biri gitmiş Beykoz'a bir diğeri de Slovenya ekibi Adria Mobile.


Konya bu sporcularına sahip çıkamamış elinden kaçırmış hakikaten yazık.

Hani anlatır dururuz ya, cehennem deki Türklerin kazanında hiç bekleyen zebani ye ihtiyaç yok, onlar zaten birbirinin ayağını çeker durur , onların kafasına vurmaya ve beklemeye gerek yok diye.

Muhtemelen Konya'daki durum bundan ibaret olsa gerek.

Düzelir, ele alınır ve gereken ilgi doğru biçimde gösterilir umuduyla.


Kalın sağlıcakla.

Okunma 6336 kez Son Düzenlenme Pazar, 21 Ocak 2024 16:20

Gazeteler