head
2183026 810x458 75f08
Pazar, 28 Nisan 2024
Salı, 21 Kasım 2023 02:37

BİRİNDEN BİRİ MEMNUN OLMAZ

Yazan
Ögeyi Oylayın
(12 oy)
  Son günlerde değişen ecnebiler için ikametgah rejimi bir kısım insanımızı memnun ederken diğer yanda da bir kesimi mutsuz etti.

İşte tam da bu yüzden feryatlar ve konuya muhalif söylemler yükselmeye başladı.

 

Efendim inşaat ve emlak sektörü krize girdi, yabancılar buraları terk ediyor, hiç böyle bir düzenleme olur mu? gibi söylemler havada uçuşuyor.

Doğruluk payları vardır şüphesiz ancak bu yeni düzenlemenin ufak tefek revize edilmesiyle sorunların aşılacağı kanaatindeyim.

Hemencecik unutuverdik, daha dün vay efendim Alanya'ya tayin olan memur buradaki ev kiralarıyla nasıl başa çıksın, artık buraya gelen olmaz, tayini buralara çıkan istifasını verir gider, adam ne yapsın, bu kirayı nasıl ödesin, yabancılar buraları istila etti dolayısıyla bize oturacak ev kalmadı diye yakaranlar şimdi de tam aksi görüş bildiriyor, anlamak ne mümkün.

 

Sektör bireylerinin ya da kurumlarının hiç mi suçu yok bu gelişmelerde?

Tabii ki var.

 

Bir kısmı buradan kazandığını Kıbrıs'a, bir kısmı değişik bölgelerde tarıma veya enerji sektörüne ya da turizme aktarınca eldeki sermaye yetersiz hale geldi.Bundan ötürü zora düşenler hatta batanlar intihar edenler bile oldu.

 

Bu yeni tanıştıkları ve büyük hayallerle girdikleri sektörlerde umduklarını bulamayan bir de bu yeni sektörden çıkamayanlar başladı feryada.

Efendim yeni ikametgah rejimi, yok efendim kiraya verilen evler çıkmazı, yok efendim inşaat ve tarım hayvancılık sektöründeki istihdam edilen Afganlar ve Suriyelilerin durumu ne olacak, işte bu durum acilen düzeltilmezse kriz kapıda.

Vayyyy beee...

Oteller tam pansiyon ya da herşey dahil sistemine geçince, yine o oteller bünyelerinde onlarca ticarethane, alışveriş merkezi oluşturunca zora düşen hatta ticarethanelerini kapatmak zorunda kalanlar için neden hiç sesiniz çıkmadı da şimdi ses yükseltiyorsunuz?

 

Adeta tüm hareket otelcilik sektörüne yatırım yapanlara yönelik, haricindekilere taş düşüyor.

Otelcilik sektörünün tüm turizm hareketiyle oluşan rantı tek başlarına kontrol etmelerine yönelik hareketleri esnafı bitirmekle kalmayıp son günlerde onların arzu ve isteklerine binaen oluşan günlük ev kiralama düzenlemesi ile tekrar gündeme geldi.

 

Sayın T.C.Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bey'in de o sektörden olması reaksiyon süresini kısalttı ve uygulama devreye girdi.

''Men dakka dukka''.

Haydi o günlük ev kiralamasına son verildi anladık. Şimdi de çıkın da otellerin bünyesinde oluşan çarşıları, pazarları bir düzenlemeyle kontrol altına alın ki esnafa bir nefes olun. Konu gayet açık, esnaf zor nefes alıyor, yakında birçok işyeri yok olacak, lambaları sönecek. Kentin dekoru ve bekçisi konumunda olan esnaf yok olursa turist nasıl dolaşacak ortalıkta hiç düşündünüz mü?

 

Turist kendisini nasıl emniyette hissedecek karanlık sokaklarında ülkemin.?

 

Rabbena hep bana düşüncesini terk edip, biraz da etrafa bakmak lazım kanaatini taşıyorum, bilmem sizler ne dersiniz?

 

Sayın T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bey'e konu iletilmeli, turizmdeki bu tekelleşme adımlarının önüne geçilmelidir.

Gerçi son günlerde esnaf temsilcisi bazı odaların yetklileri ''aman yerleşik Avrupa'lıları kaçırmayalım, esnaf perişan olur'' demeye başladılar şükürler olsun. Bu durumdan tedirgin olan yerleşik Avrupa'lıları rahatlatmak adına mutlaka adımlar atılmalı durum sakinleştirilmelidir.

 

Kalın sağlıcakla.

Okunma 6496 kez Son Düzenlenme Pazartesi, 20 Kasım 2023 17:42

Gazeteler