head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:24

SİYASET YAPMADAN OLMUYOR!..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(2 oy)
Selamlar değerli okurlar. Bir süredir ara verdiğim köşe yazarlığı ve aktif gazetecilik hayatıma kaldığımız yerden ; yirmi beş yıllık Dokundurmalar adlı köşemden ve toplumsal gazete sayfalarımızdan devam etmek için buradayım.


Alanya’nın korkusuz sesi Alanya Güneşi Gazetesindeyim.
Bana bu imkanı sunan, siz değerli okurlarla yeniden buluşmamı sağlayan Alanya Güneşi Gazetesi’ne, değerli sahibi , genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü İbrahim Akdağ beyefendiye, haber müdiresi Ayten Yılmaz hanımefendiye, Alanya Güneşi Gazetesi ailesine çok teşekkür ederim.
Gazeteci, Alanya atv’de pazar akşamları Yol Boyunca tv proğram yapımcılığı, yönetmenliği, sunuculuğu, tiyatro sinema oyunculuğu ve hepsinden önemlisi, soyu sopu öz be öz; köyde yaşayan milliyetçi duygulardan asla taviz vermeyen bir yörük köylüsü olarak huzurlarınızdayım.
Yıllardır mücadele verip Alanya Güneşi Gazetesi’nin siz değerli okurlara ulaşmasını sağlayan İbrahim Akdağ beyefendi ve Alanya Güneşi Gazetesi ailesinin bir bireyi olmanın verdiği onur, gurur ile siz değerli okurlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz.
İzin verirseniz şimdi biraz da geçtiğimiz haftanın kısa kısa gündemini değerlendirmek , hatırlatmak, hafif de olsa dokundurmalar yapmak istiyorum.
&&& &&& &&&
Antalya Valisi Münir Karaloğlu açıklamış. Türkiye genelinde en yüksek okuma yazma oranı Antalya genelindeymiş. Sayın valim yüzde 98,52 olan okuma yazma oranını yüzde yüze çıkartmak için bütün ilçelerde kaymakamlıklar başkanlığında yürütme kurulu oluşturulduğunu ve okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için çalışılacağını söylemiş. Vali beyi tebrik ediyor, yurdun değişik bölgelerinden sürekli göç alan Antalya bölgesinde okuma yazma oranının neredeyse yüzde yüze dayanması gerçekten alkışlanılacak bir durum.
&&& &&& &&&
İki yıl önce Türkler, Payallar, Konaklı’da yaşanan fırtına sonucu seraları yerle bir olan, zarar gören 52 çiftçi için Antalya Valiliği 980 bin lira, eski parayla 980 trilyon zarar tespiti sonucu bu paranın sadece 110 bin lirasının çiftçiye ödendiği ve kalan bedelin birileri tarafından gasp edildiğini ortaya çıkartıp TBMM’ye taşıyan CHP Antalya Milletvekili”ne kocaman bir alkış göndermek olmaz mı..
Buraya kadar her şey iyi güzel ama , haber basında yer alınca Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu’da çıkıp basında ” üreticiler için gelen para kuruşu kuruşuna hesaplarına yattı. Milletvekiline yanlış bilgi vermişler, keşke bize sorsaydı” dedi.
Para iki yıl sonra mı üreticilerin hesaplarına yattı, yoksa vaktin de mi hak sahiplerine ulaştı onu bilmiyoruz ama ” ortada bir gariplik var”.

&&& &&& &&&
AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve geldiği günden beri kullandığı ” “Antalya ya iyi gelecek” sloganını “Türkiye güzel, Antalya çok güzel” sloganı ile değiştirmiş. Sayın başkanım, 1994 yılında zamanın Oba Belediye Başkanı Ahmet Güvercin tarafından yapılan otobüs duraklarını kullanıyoruz. Artık “hilkat garibesi” gibi oldular. Bir de “Değirmendere nin durakları çok güzel olsa” diyorum, kendim için bişey istediysem namerdim. Ricamız, halkımız içindir. Alanya’ya yedi kilometre uzaklıktayız, çok mu birşey istedik. Kışın, yağmuru, rüzgarı, soğuğu, dolusu, yazın da güneşi nemi var.. Buraların da binlerce vatandaş seçmeni var.
&&& &&& &&&
30 Mayısda Girne Alanya Girne arası deniz otobüsü seferleri start alıyor. Eşi Kıbrıs da hemşire olan matbaa ustası Metin Kocaman’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a gönderdiği dilekçeler ( övünmek gibi olmasın dilekçelerin düzeltmelerinide naçizane ben yaptım ), Alanya da yaşayan Mardinli tv proğramcısı ve Almanlar- Türkler arasında köprü görevi yapan , Almanca gazete yazarı Fatma Sema Özüer hanımefendi gibi yerel değerlerin girişimleri de , tabandan gelip tavana çıkan sisteme getirdi ve Kıbrıs sefelerimiz başlıyor. Emeği geçenlere şimdiden çok teşekkür ediyorum.
&&& &&& &&&
İyi Parti Alanya İlçe Başkanı olarak atanan Yücel apaydın, ilk açıklamasında “Alanya Belediyesini alacağız” demiş, ucu açık bir cümle.. MHP’li başkan Adem Murat Yücel’e “bizim partiye gel”, yada ” bizim partiye gelecek , adayımız mı olacak ” mi diyor, zaman gösterecek. Şu da unutulmamalı ki Adem Murat Yücel’in seçilmesini sağlayan kadro Cafer Uyar, Hilmi Er, Yücel Apaydın, Şefik Bahçe, Cahit Kocebeyoğlu gibi isimler bu gün İyi Parti saflarında. Buda madalyonun resmen görünen yüzü.

&&& &&& &&&
İyi bir turizm sezonu geçmesinin hepimiz açısından öneminin çok iyi olduğu dileklerimi belirtirken, ilçede siyaset yapan, siyasi parti ilçe Başkanları AK Partili Mustafa Toklu, CHP’li Ali Tekevüt ve MHP’li Mustafa Türkyılmaz’da yeni seçilmiş kadroları ile yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesi çalışmalarına ağırlık vermeye başladılar. Partiler arası ittifaklar ile seçimlere girilecek olması da siyasileri daha fazla çalışmaya iterken, ilk genel seçimlerde TBMM’nin ( ittifak nedeniyle baraj sorunu olmayacağı için ) çok sayıda partiden milletvekilinin meclis de seçmenini temsil edeceği şimdiden gün gibi aşikar. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun diyelim.
&&& &&& &&&
Alanyaspor – Trabzon Spor maçında güvenliği sağladıktan sonra Alanya Belediyesi’nin otobüsü ile birliklerine dönerken yağış nedeniyle kaygan yolda yaşanan kazada yaralanan 21 Mehmetçiğimize de bir kere daha geçmiş olsun , acil şifalar dilerim, demek istiyorum. Askerimiz, canımız, kanımız.. Hepimizin çocukları, zaten Türk Milleti kadın erkek fark etmez her daim asker. Vatan millet uğruna .Başka Türkiye yok..
&&& &&& &&&
İki dönem Kargıcak Belediye Başkanlığı yapan değerli insan Mukadder Işık da, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden ve bekar olan Işık, TSM sevdası ve mütevazi kişiliği ile gönlümüzde hep yaşamaya devam edecek.
&&& &&& &&&
Alanyaspor Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yolları ayırdı. Hocanın “hocalığı” çok kısa sürdü. Hikmet Karaman’ın Alanyaspor teknik direktörlüğünden ayrılmasından sonra yerine gelen Mesut Bakkal “Bu cendereden hep birlikte çıkacağız” demiş, bekleyip göreceğiz. Kazanan Alanyaspor ve Alanya olsun.
&&& &&& &&&
Sınır boylarımızda ülkemiz için tehlike arz eden teröristlere karşı sınır ötesi harekete başarıyla devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerimize başarılar dilerim. Bir sonraki yazıda görüşmek umuduyla her şey gönlünüzce olsun değerli okurlar..
Başka alanya yok

Okunma 16344 kez
Zeki DEMİR

DOKUNDURMALAR

Bu kategorideki diğerleri: « ONUR “DERELER ÖZGÜR AKSIN” »

Gazeteler