head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024
Pazartesi, 31 Ağustos 2020 20:54

GÜZEL AMA YETMEZ..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(6 oy)
20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarında geçen dönem iktidar partili olan Antalya Büyükşehir Belediyesi , yaklaşık bir buçuk yıl önce CHP'li oldu... Anavatan Parti kökenli, deneyimli belediye başkanı Muhittin Böcek, geniş kitlelerin desteğini alarak büyükşehir başkanlığı koltuğunua oturdu.


Muhittin Böcek, saha çalışmaları ve bireysel çalışanlarla ilgili uygulamaları ile her ne kadar bazı kesimlerin siyasi düşünüp siyasi davranması gerektiği yönünde sızlanmasına rağmen, kimsenin ekmeğiyle oynamayarak, burada açık siyasi propoganda ve yandaşlık yapanlara karşı yapılan uygulamaları da haklı bulduğumu ifade edip , Böcek; büyük şehir başkanlığı koltuğu için isabetli bir karar oluğunu da kanıtladı.


Özellikle yayla yollarında yeni yollar açıp asfaltlar dökerek , hiç kimsenin yıllardır hatırlamadığı Antalya coğrafyasında takdir topladı.

Alanya geneline baktığımızda, Alanya Belediyesi ile de koordineli bir şekilde çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi su , yol, asfalt yatırımları , mezarlık bakım, onarımları, pandemi sürecinde yaptığı ilaçlama çalışmalarının yanında, rutin sivrisinekle mücadele kapsamında da başarılı bir grafik sergiledi.


Siyasi anlamda bakıldığında, göreve gelir gelmez Alanya nın 102 mahallesinden mahalle temsilcilerini de seçip partinin sorun tesbit ve çözümünde hız kazanmasına, her mahallede partiye emek vermiş br emekçinin bölgesinin sorunlarını ve çözüm aşamasında partiye taşıyarak hizmetlerin zamanında , doğru bir şekilde yerine ulaşmasının salanmasında ve ilçe yönetiminin çözüm noktasında hızla hareket etmesini sağlayan mahalle temsilciliği sistemi de hem partiye güç ve destek sağladı hem de büyükşehir belediyesinin işlerini kolaylaştırdı.


Yaklaşık onbeş gün önce Gökbel yaylasına iki kilometre , vadinin içinde sıkışıp kalmış Bucak Çökele Yaylalsından bahsetmiştim.

Vatandaşın altı yedi ay kaldığı bu yaylada elektrik, su, ve yol yoktu. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İlçe başkanı Coşkun Karadağ, ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, gençlik kolları üyeleri ile gittiğimiz 56 haneli yayla köyü halkı adına konuşan eski muhtar Cafer Koçak, " CHP ye oy verdiğimiz için cezalandırıldık" demişti. Lafın sahibi kendisi..


CHP'nin Parlayan Yıldızı Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Köşeme taşıdığım, haberini yaptığım bu köye elektrik idaresi yetkililerinin gittiklerini inceleme yaptıklarını söyledi. Sevindirici gelişme. Sekizyüz metrelik yol çalışmasının da Alanya Belediyesi görev alanı içinde olduğunu, bilgi verildiğini ama henüz belediyeden olumlu yada olumsuz bir "ses çıkmadığını" söyledi.

Umarım olumlu olur.

Su sorununun çözümüne gelince o konuda da bir gelişme yok. Eşek sırtında, insan sırtında, bidonla, kova ile bir kilometreden içecek su taşımaya devam.


21. yüzyıla girerken acı tablo. Elektrik yok, su yok, yol yok...

Hepsi de hayati ihtiyaç. Temizlik için, üretim için, yaşamak için su şart. Tv izlemek, haberlere bakmak, dünyadan bi haber olmak, buzdolabında su soğutmak, yemek saklamak için elektrik şart, tozdan toprakdan korunmak için yol şart.. Takipçisi olacağız... Eşit yaşam hakkı diye madde var. İlgilileri de mutlaka dikkatini çekmiştir.


Büyükşehimiz de su ve yol konusunda umarım girişim başlatır. Zaten milletvekili Rafet Zeybek takip sözü vermişti.


Her yere ulaşmaya çalışan büyükşehrimiz , büyükşehir belediyemiz buraya da el atar umarım. Çalışmalar güzel ama yetmez...

Yapılan hizmetlere teşekkür ederiz. Kırsal hizmete aç ve muhtaç. Daha çok yatırım daha çok çalışma lütfen...

Okunma 8288 kez Son Düzenlenme Pazartesi, 31 Ağustos 2020 21:01
Zeki DEMİR

DOKUNDURMALAR

Gazeteler