head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024
Pazartesi, 06 Eylül 2021 18:02

Diyarbakır'ın Kovboyları...

Yazan
Ögeyi Oylayın
(3 oy)
Güneydoğu nun Paris i denilen, Kürt kökenli vatandaşların Amed, bizim de Diyarbakır dediğimiz, devasa büyüklükte ve güzellikteki şehirde dolu dolu bir hafta geçirdim.

TV ekranlarında PKK olayları ile gündeme gelen koşan insanlar, polisler, düşenler, kalkanlar, kırılan camlar, yanan işletmeler gibi göze hoş gelmeyen görüntüler, kulağa ağır gelen yapısı ile hafızamızda yer edinen Diyarbakır ı çok farklı buldum.

Bir film şirketinin KOFİKLER ÇETESİ isimli komedi kovboy filminde başrol oynamak için gittiğim Diyarbakır Sur ilçesinde, 1638 de Padişah 4.Murat ın Bağdat fethine giderken 10 gün kaldığı Kervansaray Otelde, 4. Murat ın kaldığı odada kıymetli Yönetmen Halit Arkan ile birlikte kaldım.

Halit Deniz Sunal, Gülhanım Değirmenci, Esat Değirmenci, Medeni Bıçak, Taha Balık, Emin Diril, Bircan Kerem gibi isimlerle birlikte, Sur daki tarihi kalelerde, Lice kırsalında, köylerinde rol kestik. Kovboy filmlerini tiye alan komedi, argo filmin çekimlerinde eğlenceli anlar yaşadık.

Benim asıl ifade etmek istediğim, hafızamda yer eden Diyarbakır ı çok farklı ve sıcak kanlı, yardımsever insanları ile yaşanılası bir şehir olarak görmüş olmam.

Bütün kültürlerin harmanlandığı şehirde insanlar özgürce yaşamını sürdürüp kültürünü yaşatıyor. Geniş caddelerinin yanı sıra, siyah taşlarla yapılmış kilometrelerce uzayıp giden Sur Kalesinin içinde, yine siyah taşlardan yapılmış yapıların gölgesindeki dar sokaklarda hayatın bütün güzelliklerini görmek, yaşamak mümkün.

Adım başı cafeler, kültür evleri, alışveriş merkezleri, bölgeye has ürün satış noktaları, barlar, eğlence mekanları, et lokantaları, rengarenk kumaş ve giyim mağazaları, suyundan mıdır mayasından mıdır, tadına doyulmaz pideleri, ısırınca inanılmaz bir tad bırakan domates ve üzümleri, bakraçlara kurulmuş yoğurtları, boydan boya peynirciler çarşısı, tarihin her dönemini yansıtan farklı kültürlerin tarihi mekanları...

Bir haftalık KOFİKLER ÇETESİ kovboy film çekimlerinden fırsat buldukça gezdiğim Diyarbakıra doyamadım.Gidin, görün, gezin, sıcak kanlı Diyarbakırlı dostlarla tanışın.

Son teşekkürümü de Diyarbakır ı yaşanası bir şehir haline getirmiş olan Diyarbakırlı devlet adamlarına gelsin..

Kalın sağlıcakla...

Okunma 5641 kez Son Düzenlenme Pazartesi, 06 Eylül 2021 18:06
Zeki DEMİR

DOKUNDURMALAR

Bu kategorideki diğerleri: « SUSUZ YAZ ALIŞMAYIN! »

Gazeteler