head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 08 Haziran 2019 16:12

ŞEKER BAYRAMINDA ŞEKER GİBİ OLUN..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(4 oy)
Bayram dendiği zaman yüzünde mutlu ve uzaklarda kalan bir çocukluğun hüznüyle gülümsemeyen kimse yoktur.

Bayramlar eskiden akrabaların bir araya geldiği,özlem giderildiği tadına doyulmaz günler demekti. Günümüzde bu anlamını biraz yitirmiş gibi bir hal aldı. Artık bayram demek, tatil yörelerine kaçmak için bulunmaz bir fırsat demek.
Yoğun iş stresinden ve modern çağın sıkıntılarından bunalan aileler bayram tatillerini yıllık izinleri gibi görmeye başladıkları için artık akrabaların bir araya gelmeleri gibi bir durum pek kalmadı.

Eski bayramlarda çocuklara harçlık vermek,yeni kıyafetler almak,bir gelenekti,şimdi ise çocuklar kendi dünyalarında yaşıyorlar.Bu dünya ise bilgisayar ve bilgisayar oyunlarından kurulu sanal bir dünya. Aile büyüklerini ya da akrabaları ziyaret etmenin manevi duygusunu veremediğimiz çocuklar eski bayramların tadından uzakta zorunluluk olarak gördükleri bu ziyaretlere katılmak istemiyorlar.

Bir çoğumuzun çok iyi bildiği bayram geleneklerini uygulayarak bayram telaşını yaşamak ve yaşatmak çok önemlidir.

Örneğin çocuklarımıza,sabah erkenden kalkmak,özenle giyinmek,birbirimizle bayramlaşmak,beraber aile büyüklerini,komşuları,akrabaları,ziyarete gitmek,görüşmediğimiz insanlar varsa bayram nedeniyle kırgınlıkları unutup bir araya gelmek,kabir ziyaretleri yapmak gibi çocuklara örnek oluşturacak davranışları uygulamak çocuklar için olumlu bir model olması bakımından çok etkili olur.

Bizler bayramların eski tadı yok desek de, bu bayram bu düşünceyi biraz da olsa değiştirip bir adim atabiliriz.Onun için onlara örnek olacak değerlerimize sahip çıkmamız geleneklerimizin korunmasına ve yaşatılmasına özen göstermeliyiz.

Evet sevgili okuyucularım; yüzümüze gülüp arkamızdan kuyu kazanlar değil,dostça,ellerin sıkıldığı samimiyetinden kuşku duyulmayan dostların Bayramĺaşmalarını özlüyorum.

Haydi dostlarım bu bayram da el ele ananelerimize sahip çıkalım yeniden hep varoluşumuz gibi tatlı bir bayram yaşayalım..

 

Hepinizin bayramını kutluyorum. Nice bayramlara, hep beraber sağlıcakla kalın.

Okunma 9353 kez Son Düzenlenme Cumartesi, 08 Haziran 2019 16:18

Gazeteler