head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:25

TÜRKLÜĞÜMÜZ BU KADAR MI?

Yazan
Ögeyi Oylayın
(6 oy)
TÜRKLÜĞÜMÜZ BU KADAR MI?28 Mart 2018 Çarşamba günü Alanya’da bir ilk yaşandı …Alanya’nın fethinin 797. yılı kutlamaları yapıldı.


Alanya’nın girişinde bulunan Dinek Mevkiindeki Alaaddin Keykubat Anıtı önünde başlayan fetih kutlamaları , Alanya Belediyesi Mehteran Grubu gösterilerinin marşları eşliğinde öğretmenevinde gerçekleşen seminer ile son buldu.
Bu etkinlik Alanya Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı av. İsmail Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve az sayıda Alanya sevdalısı yazar çizer takımının katılımı ile hayat buldu.
Alanya Öğrtmenevi terasında gerçekleşen panelde Alanya Kültür Sanat ve Turizm ALSAV Başkanı araştırmacı yazar Av.İsmail Yıldız, araştırmacı yazar emekli tarih öğretmeni Oğuz Korum, araştırmacı yazar emekli tarih öğretmeni Sedat Çolak konuşmacı olarak yer alıp, 35- 40 kişinin katıldığı etkinlikde Alanya’nın tarihi geçmişi ve fethi anlatıldı.
Öğretmenevi önünde muazzam bir kalabalık. ALTSO seçimlerine birkaç gün kalmış. Mevcut başkan üyelere kahvaltı vermiş, kapı önünde toplu fotoğraf çakiliyor. Sonra başkan selfie yapıyor.
Mehter grubu ve az sayıdaki Alanya kültürü gönüllüsü yol üzerinde bekliyor. Bende sandım ki bu muazzam kalabalığın bir kısmı , semineri izler, Alanya’nın fetih gününe sahip çıkar, destek olur. Nerdeee.. Selfie fotoğra muhabbeti bitince, bir anda herkes çil yavrusu gibi dağıldı..
Bütün bu olup bitenlere bakınca , “Alanya ya , Alanya kültürüne , Türk kültürüne, geçmişimize ne kadar sahip çıkıyoruz, hatta ne kadar Türküz . Türklüğümüz bu kadar mı ‘ demekten kendimi alamadım.
&&& &&& &&&

İki palyaço, bir Nasreddin Hoca, bir emekli öğretmen, iki anne ve destek verenler Alanya da şehir dışında olan ilkokullara giderek alt sınıfları ( 1. 2 ve 3. sınıflar,)eğlendirmeyi amaçlayan , eğlenerek eğitim adı altında bir çalışma başlattık. Önceden okul yetkilileri ile görüşerek okullarda iki palyaçonun gösterileri, balon şovlar, yüz boyamalar, şarkılar, türküler, Nasreddin hoca fıkraları ile kırsal kesim çocukları eğlenceli anlar yaşıyor. Karşılığında bir kuruş para talebimiz de yok.
En son Alanya’nın batı mahallelerinden birinde bulunan büyük bir ilköğretim okuluna gittik.
Okulda sadece birinci sınıflara gösterileri yapıp kitaplarımızı ve gösterilerimizi sunalım istedik.
Öncesinde okul müdür yardımcıları ile de görüşüldü. Hediyelerimiz, çok sayıda hikaye kitaplarımız, öğrencilere ikramlarımız ile okula vardık.
Müdürün odasına da gidelim son bi kez daha bilgilendirelim istedik. Katılımcılar öğretmenler salonunda beklerken iki kişi müdürün yanına girdik. Badem bıyıklı bir zat, bir karış asık suratı ile bizi karşılayıp , gösteriyi onbeş dakika ile sınırlamamız , kitapları dağıtmamamız konusundan girip, izin belgelerimize kadar gitti.
O anlatırken, odasının duvarlarına bakıyordum. Duvarlarda Arapça yazılı fotoğraflı takvimler , masanın üstünde dini yayınlar v.s.
Bir cumhuriyet öğretmeninden çok cami imamının odasını andıran bir görüntü.
Sonuç itibariyler izin çıkmadı, getirdiğimiz yüzelliden fazla hikaye kitabıda müdürden ‘olur’ almadı, gösteriler de yapılmadı .Alanya ya döndük.
Ufak bir araştırma yaptım ve gerçek ortaya çıktı. Hemde bu bilgileri iktidar partili mahalle başkanından aldım.
Okulda müdürlük yapan bu zat, bir yıl önceye kadar yakınlardaki caminin imamıyken birden bire okula müdür olarak atanmış. Hangi sınava girip çıktıysa, kim yada kimlerden torpil aldıysa artık ve hala daha önceden imamlık yaptığı camide, cami sohbetlerine devam ediyormuş.
Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ey sakalını ver sarığını kalbine gizlemiş zat. Git imamlık yaptığın camide işine devam et, başarı göster müftü ol. Gelip arkanda biz de ibadet edelim. Unutma ki çocuklara fıkralar anlatan Nasreddin Hoca ya, eğlendiren palyaçolara , okumaya, eğitim almaya tahammülü olmayan bir şahsiyetin o makamı işgal etmeye hakkı yok.
Alanyanın seçkin kırtasiyelerinin verdiği bizimde okula getirdiğimiz yüzelli kadar kitabıda kabul etmedin ama okul bahçesini bilmem ne yayın evine açıp bir hafta kitap satışı yapmalarını sağladın.
&&& &&& &&&
Erken seçim geldi kapıya dayandı .
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu ve ertesi günü AKP’li Cumhurbaşkanımız ve parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim takvimini açıkladı. 24 Haziran 2018. Süreci çok kısa bir tarih. Siyasileri yoğun bir gündem ve çalışma temposu bekliyor.
Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun..

Zeki Demir
Dokundurmalar
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Okunma 17186 kez
Zeki DEMİR

DOKUNDURMALAR

Gazeteler