head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024
Cuma, 19 Nisan 2019 09:34

23 NİSAN..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(6 oy)
23 NİSAN.. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM kuruluş gününe binaen 23 Nisan 1924 de kutlama kararı alıp 1929 da da çocuklara armağan ettiği günün kutlamalarına yine kavuştuk.


90 yıldır kutlanagelen bu bayram 1979 dan beridir bir adım öteye geçerek uluslararası bir hüviyete büründürülmüş ve Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün Dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olarak kutlanmaya devam edilmektedir.
23 NİSANIN ÖNEMİ..
23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı çocuklar arasındaki kardeşlik,sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek, çocukların barış içinde huzurlu ve mutlu yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacı ile kutlanagelen bir bayramdır.
23 Nisan günü adet yerini bulsun diye tüm devlet erkanı makamlarını temsilen çocuklarımıza terk eder onlarda kendilerine tanınan bu fırsatla dilek ve temennilerini arz ederler.Bu tablolar her yıl tekrar eder gider.
Şimdi gelelim işin hakikatine şöyle bir göz atalım dikkat kesilelim. O hamasi nutuklar ve çocuklarımıza hitaben işte bizim İstikbalimiz söylemleri tabii ki motivasyon anlamında gerekli olabilir ve çocuklarımıza hedef koymaları anlamında faydalar sağlayabilir.
Bizlere düşen asıl ve asil görev yaşadığımız dünyayı çocuklarımıza yaşanır bir biçimde devir etmek bizden önceki nesillerin emanetini düzgünce yeni nesiller olan çocuklarımıza aktarmaktır.
31 Mart 2019 tarihinde yapılmış olan yerel seçimler emaneti teslime liyakat anlamında uygun gördüğümüz başkanlar ve onların çalışma arkadaşları olan meclis üyelerinin tesbiti, mahallelerimizde de muhtarların belirlenmesi olarak sonuçlandı.Peki şimdi beklentiler ne olacak ? Gelecek nesiller olan çocuklarımızın yaşayacağı bu vatan topraklarını imar etme, projelendirme , temiz yaşanır tutma ,mevcut durumunu iyileştirme görevini emanet ettiğimiz idarecilerimize büyük yükler görevler düşüyor.
Bu vesile ile yeniden göreve seçilen Sayın Adem Murat Yücel beyefendi başta olmak üzere tüm meclis üyelerine de başarılar diler görevlerinde kolaylıklar arzularımla , bu beş yıllık yeni dönemde hayırlı işlere imza atmalarını, yapacakları çalışmaların vatanımıza hayırlı olması anlamında desteklerimi iletirim.
Sahillerimizin korunup kollanması , talan edilmesinin önüne geçilmesi ,çarpık ve her türlü estetik güzellikten uzak memleketi adeta işgal eden kötü yapılaşmaların önlenmesi ,göze hoş gelmeyen halkın kullanımını engelleyici rant uğruna kurban edilen ve memleketin marka değerine zarar veren hareketlerin önüne geçilmesi başlıca görev ve sorumlulukları olduğunu unutmamalıdır yeni ve yeniden seçilenler.
İşte bu bayram kutlanırken bu sorumluluk ve bizden sonraki nesil olan çocuklara karşı vazifemizin bilincinde olarak davranmalı ve yüksek sorumluluğumuzun farkında olmalıyız.
Çocuklarımızı; işgal edilmiş kumsallarda "buraya giremezsiniz ,burası otelin yok burası restoranın" olmadı; "burası şu Cafe'nin" diye karşılarına dikilen güvenlik elemanlarıyla karşı karşıya bırakamayız. Her gün görmek durumunda oldukları çarpık yapılaşmayla psikolojilerini bozmamalıyız. Ruhlarına ferahlık verecek biçimde düzenlenmiş temiz güvenli bir memleketi onlara bırakmak mecburiyetimizi unutmamalı ve bu duyarlılığı her daim hissetmeliyiz.Sözlerimizi çocukluğumuzda her gün zevkle ve iliklerimizde hissederek haykırdığımız andımızı tekrarlayarak bağlayalım ve tüm çocukların bayramını bir kez daha kutlayalım.

ANDIMIZ
Türk'üm ,doğruyum,çalışkanım
İlkem küçüklerimi korumak , büyüklerimi saymak ,yurdumu , milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm,yükselmek, ileri gitmektir.
Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda , gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım , Türk varlığına armağan olsun.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Okunma 8959 kez Son Düzenlenme Cuma, 19 Nisan 2019 18:51

Gazeteler