head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024
Cumartesi, 13 Ocak 2024 02:10

YEREL SEÇİMDE DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR...

Yazan
Ögeyi Oylayın
(9 oy)
  Yerel seçimlerde başkan ve belediye meclisi üyeleri için oylar ayrı ayrı kullanılsa da her iki taraf birbirini ister istemez etkiler.İşte tam da bu sebepten gerek teşkilat gerekse başkan adayları bu konuda çok dikkat eder , etmelidir de.

Sandık başına giden seçmen başkan konusunda kararını vermişse oyunu hiç tereddüt etmeden kullanır. Meclis üyesi seçim pusulasını eline alınca da aman yanlış olmasın der ve başkanın partisinin amblemine mührü basar.

Peki bunun tersi olmaz mı , olur tabii ki.

Yani meclis üyeleri listesinde destek vermeyi düşündüğü kişinin partisinden dolayı başkan oyunu da ayni partiye verir geçer.

Sandık başı heyecanı işte böyle bir şeydir.

Tam da bu sebeptendir ki listeler hazırlanırken ince ince hesaplar yapılır ve bir oy fazla nasıl alınacak diye tespitler yapılır ve arkadaşlar sıralanır ve seçmen önüne çıkılır.

Şimdilerde parti teşkilat binalarının odaları bu sıralamada yer almak için uğraş veren arkadaşlarla dolup taşar.

Kulisler yapılır , istişarelerin ardı arkası kesilmez , tüm bu çabalar sonucu müspet yönde nasıl etkiler oluştururun cevabını bulmak adına iyi niyetlerle yapılır.

Şimdi gelelim Alanya'mıza...

Hemen hemen tüm siyasi partilerin teşkilatlarını bünyesinde barındıran il olmayı çoktan hak etmiş ve her partinin neredeyse adaylarının olduğu bir kent.

Büyükşehir bütünşehir yasası kapsamında seçimlere gireceğinden adaylar hep ilçe adayı , eskiden olduğu gibi her belde kendi adayıyla seçmen önüne çıkmıyor. Bu durum da merkezi zorluyor , keşke il olma şerefi biran önce bahşedilseydi de Alanya seçimlerde heyecanı daha yüksek bir kent olarak demokrasiyi içine sindirmiş ligini gösterebilseydi.

Çok ümitlenmiştik Sayın MHP lideri Dr.Devlet Bahçeli 100.Yılda 100 İl dediğinde.Alanya her türlü alt yapısıyla il olmaya hazır heyecanla il olacağı günün ilanını bekliyor, yaklaşmıştır inşallah.

Tabii ki başka öncelikler de var , bilhassa deprem bölgesinin inşası ve oralardaki mağduriyetlerin giderilmesi gibi, bu kar kış kıyamette hala çadırda olanlar varken ve bunlar çözülmeden  bizim Alanya'nın il olma önceliği  bir başka bahara ertelendi gibi.

İl olmuş olsaydık dengeler çok farklı boyutlarda tezahür eder ve seçim sonuçlarını tamamen etkiler di.

Şimdi ittifakların önemi birkaç adım daha öne çıktı ve bir ve birlikte olanlar daha şanslı oldular kanaatindeyim.

Tam da bu bahsettiğim durumlardan ötürü adaylar ve adaylarını omuzlarına alacak ve hep beraber görücüye yani seçmenin önüne çıkacak olanların tespiti çok önem arz eder hale geldi.

Şimdi seçmen dört gözle pür dikkat beklemede. Hangi başkan adayının etrafında hangi meclis üyeleri var ona bakacak ve uyum görürse gönül rahatlığıyla oyunu değerlendirecek.

 Az kaldı listelerin ortaya çıkmasına ve göz hizasındaki meclis üyelerini tartıp biçmeye. Onların omuzladığı başkan adayını incelemeye alırken insanlar öncelikle onu omuzlayan insanların kimler olduğuna dikkat kesilir. Bu konuyu hele bu seçimde atlamayalım, aksi takdirde eldeki destekte yok olur gider.

 

Kalın sağlıcakla.

Okunma 4712 kez Son Düzenlenme Cuma, 12 Ocak 2024 20:23

Gazeteler