head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024
Pazartesi, 29 Ocak 2024 03:28

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ AT GÖZLÜĞÜ İLE SEÇİLMESİN...

Yazan
Ögeyi Oylayın
(9 oy)
  Ülkemizde olduğu gibi, Alanya’mızda da tek gündem yerel seçimler… Alanya halkı Belediye Başkanını seçerken; şehrin kaderine ve geleceğine imza atacak Belediye Meclis üyelerini de seçecek.

 

Seçecek seçmesine de ,

Belediye Meclis üyeleri at gözlüğü ile seçilmesin…

--Yani sadece parası olanı,

--Kibirli insanları,

--Üç yüz- Beş yüz kişiyi yemek de toplayıp hava atanları,

--Ona buna üç beş kuruş verip benim çevrem var, gücüm var havası yaratanları,

--İhale ve arsa peşinde koşanları,

Ha birde ;

Çaresiz ve yoksul okumaya gelen genç kızların hayatlarını karartanları asla seçmeyin.

Belediye Meclis üyeleri el kaldır indir muhabbeti için seçilmesin Belediye ye. Ben hemen hemen her ay Belediye Meclis toplantılarına Alanya halkının menfaatleri ve sesi olarak; kamuoyu adına katıldım.

Birkaç kişi hariç muhalefet edeni, öneri sunanı da görmedim.

Ha birde bize merhaba diyen de sadece kapristen uzak birkaç kişi…

Örnek vereyim;

--AK Parti Belediye Meclis Üyesi Meliha Aras. Bilgili, zarif ve şehrin sorunları ile yakından ilgili. Alanya’nın gelişmekte olan bölgesi Demirtaş için kanalizasyon yapılsın diye yıl boyu yazdı çizdi Feryat etti. Tropikal Meyve Festivali yapılsın diye uğraştı.

--İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Fikret Arık. Her meclis toplantısında eksik veya yanlışları dile getirdiği gibi; Teleferik ile ilgili düzenleme ,Yörük parkı yapılsın, Türki Cumhuriyetler ile kardeş şehirler oluşturulsun, Zincir marketler şehir dışına çıkarılsın gibi önerilerle hep öne çıktı.

--CHP Belediye Meclis üyeleri Nazmi Zavlak, Erkan Demirci her zaman aktif oldular.

--Yine İYİ Parti’den Mevlüt Zavlak ‘da her zaman söz alan aktif Meclis üyelerindendi…

--Geçmiş de Alanya Belediyesinde Meclis üyeliğini başarı ile yapan Cemal Palamutçu, Murat Koçak gibi hala sevilen ve orada halkın görmek istediği kişiler var.

--Alanya da Konaklı Mahallesinde (eski belde belediyesi) Belediye Başkanlığı yapmış ve halk tarafından çok sevilen Ali Şahin ve Abdullah Sönmez var.

--Alanya’nın nüfusu en kalabalık mahallesi ( eski belde belediyesi) olan Mahmutlar da Garip Kodal ve Hasan Basar ismi öne çıkıyor ve nereye gitsen bu insanlar sevgi ile anılıyor. Bu isimler Belediye Meclisinde olsun isteniyor.

Bu değerler ve bunlar gibi etkili ve sevilen ;halkın ve şehrin sorunları ile ilgilenen kişiler Alanya Belediyesinde Meclis üyeleri olmalıdır.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA GELİNCE…

1.ADEM MURAT YÜCEL; Cumhur İttifakı Alanya adayı.

2.Osman Tarık Özçelik; CHP Alanya adayı.

3.Mehmet Şahin; İYİ Parti Alanya adayı.

4.Mevlüt Demir; Gelecek Partisi adına ortak ittifak ( Saadet Partisi ve Anavatan Partisi) Alanya adayı.

5.Dr.Tahsin Biner; Zafer Partisi Alanya adayı.

6.Haydar Yıldız; partisini yakında açıklayacak, Alanya adayı

  1. Emniyet Müdürü Mevlüt Demir hariç ; Adaylar henüz projeleri ile sahaya inmedi ama; Haydar yıldız kısım - kısım projelerini açıklıyor.

Adem Murat Yücel 85.000 civarında ki eğitim camiası tarafından çok seviliyor. Çünkü okullar yaptırdığı gibi; ihtiyaçları karşılamak adına elinin değmediği okul yok. Alanya’nın bütün köylerinde (şimdi ki adı mahalle) herkesin sevdiği ve onların anladığı dilden konuşan bir aday ve mevcut Belediye Başkanı.

ADEM MURAT YÜCEL’İN TEK EKSİĞİ VAR ŞİMDİLİK…

Halkın çok sevdiği ve 20 yıldır Belediye başkanlığı görevi verdiği Adem Murat Yücel’e tavsiyem ara sıra tepelere çıkıp şehri ve kendisini alkışlayanları uzaktan seyretsin. Yanında ki ekibi dahil.

Mesela bir eksiğini mecazi anlamda anlatayım; Bazı cahiller var, “”öküzüm torbadan düştü gördün mü”” türküsünü söylüyor ve sizin ekip bunu söyleyeni alkışlıyor; bunu alkışlayanları başarı görüp onlara destek oluyor. Bu size eksi olarak yansıyor. Bu yüzden ara sıra uzaklardan izleyin herkesi. Aydın yüzünüzü ve yüreğinizi cahillerle yola çıkarak heba etmeyin sayın başkan!

Diğer Belediye Başkan adayları, halkın sesi ve hatta onların sesi olmamıza rağmen, gazete ofisimize ,TV programımıza gelip projelerini anlatmadılar henüz.

Şimdilik az bir bekleyelim bakalım.

Antalya Büyükşehir adaylarını ileride kaleme alacam…

Ama Belediye Meclis üyeleri, partilere para basmadan, bütün basını gezip kendilerini ve şehre dair proje ve sevdalarını anlatmalılar.

Şimdilik kelamım bu kadar…

Okunma 12957 kez Son Düzenlenme Pazar, 28 Ocak 2024 21:30
İbrahim AKDAĞ

KOCA ÇINARIN GÖLGESİ

Gazeteler