head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

AK Parti Alanya'dan Arıkan'a yanıt... 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan'ın açıklamalarına yanıt verdi... 

BAŞKAN Toklu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Muhalefet partisi ortağı sayın Alper Arıkan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma alışkanlığını sürdürüyor. Mülteci, göçmen, geçici koruma kavramlarını dahi çok iyi bilip anlamadan, politik istismar sığlığında açıklamaların yapılması ülkemizin dirliğine ve kamu düzenine hizmet etmez.

Asayiş nedeniyle sınır dışı edilenlerin sayısı 20.000'e yaklaşmışken, kendi rızalarıyla dönenlerin sayısı 500.000'e yaklaşmıştır. Sınırlarımızdaki bölücü örgüt tehlikesi ile mücadele son hızıyla sürerken, biriket evler projeleri sürdürülürken kimler bizim samimiyetimizi sorgulamaya kalkışmaktadır hayretle izliyoruz.

Uluslararası ilişkiler, ittifaklar yeni bir denge üzerinde yeniden kurulurken, Türkiye dünyada önemli bir ağırlık merkezi olmayı sürdürmektedir. Bu durum Rusya-Ukrayna savaşında net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Türk Dünyası Devletler Topluluğu kritik eşikleri geçmiş, Pakistan, Katar, Somali, Libya gibi islam ülkeleri ile çok önemli stratejik anlaşmalar imzalanmıştır. Gerginlik yaşanan Arap ülkeleri ile ilişkiler normalleşme sürecine girmiştir. Doğal kaynakların uluslararası ilişkileri yönlendirdiği bu günlerde Türkiye'nin enerji konusunda başta Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de attığı adımlar, diğer ülkelerle yaptığı gaz ve petrol nakil anlaşmalar yapması ise dış politikamızı bambaşka bir noktaya taşımaktadır.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler