head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya MHP-Milliyetçi Hareket Partisi  ilçe başkanı Mustafa Türkdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Millet ittifakı ( CHP ve İYİ PARTİ ) Meclis üyelerine ateş püskürdü...

apartlar 6629b

BAŞKAN TÜRKDOĞAN; "TURİZMİN TARİHİNİ KARARTANLAR DA, SEÇİM SANDIĞININ KARANLIĞINA GÖMÜLECEK"...

"Alanya'nın ve Alanya  turizminin hikayesinin başlangıcı olan Apart otel , Otel ve Pansiyonları yok eden zihniyet; turizm emekçisinin ve şehrin turizmininde katilleri olacaktır"diyen Başkan Türkdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi.

alanya turizminde ilk yıllar f243a

"Alanya Belediye Meclisimiz 01.03.2022 tarihinde, Alanyamızda bulunan turizm tesislerinin yıkılarak yerlerine konut yapılmasını önleyecek bir karar almıştı. Bugün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Alanya Belediye meclisinin almış olduğu bahse konu karar CHP ve İp’li Büyükşehir meclis üyeleri tarafından reddedilmiştir. Alanya ekonomisin can damarı turizmdir. Alanya’mızda apart otellerin, otellerin ve pansiyonların yıkılıp yerlerine konut inşa edilmesi de turizme ve ekonomimize vurulan en büyük darbedir. Başta esnaflarımız olmak üzere, turizm çalışanlarını derinden etkileyecek bu girişimin önüne geçilmesi gerekmektedir. Alanya Belediyemizin, Alanya turizminin kan kaybetmemesi ve şehrin demografik yapısının daha fazla bozulmaması adına aldığı bu kararın, Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde CHP ve İp’li meclis üyeleri tarafından reddedilmesi tamamen siyasidir. Alanyamızın geleceğini karartacak bir adımdır. Son birkaç yıldır özellikle Güllerpınarı, Kızlarpınarı ve Mahmutlar Mahalleleri başta olmak üzere şehrimizin bir çok noktasında apart oteller, oteller ve pansiyonlar yıkılarak konuta çevrildi. Bizim bildiğimiz 80’in üzerinde turistik tesis yıkılarak konuta dönüştürüldü. Şehrimizin ekonomisinin can damarı ve Alanya’yı cazibe merkezi haline getiren, dünyaya tanıtan turzimdir. Bu şehrin hikayesinin başlangıcı olan turizmi yok etmek üzere otelleri yıkıp konuta çevirmek Alanyamıza yapılacak en büyük ihanettir. Alanya Belediyemizin almış olduğu bu kararla Alanyamızın ekonomik, demografik, sosyal ve kültürel olarak geleceği teminat altına alınmak istenmişti. Şehrin geleceğini kurtaracak olan bu önemli kararın siyasi gerekçelerle reddedilmesini kınıyoruz. Şehrimizin geleceğini yılın sadece 10-15 günü ışıkları yanan, 1+1 konutlara sıkıştıran zihniyeti, esnaflarımızın, turizm çalışanlarımızın ve Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tarih bunu ve Alanya’mıza yapılan her türlü ihaneti yazacaktır!" 

alanya turizminde ilk yıllar.jpeg 2 16fa2

apartlar 2 36347

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler