head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu turizm camiasının “Turizm Haftası”nı kutladı. Başkan Toklu yayımlamış olduğu mesajda;

“Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruma kullanma dengesi içinde turizme kazandırmak amacıyla 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Alanya, sahip olduğu birikim, tarihi zenginliği ile çeşitli kültürlerin kesişme noktası olması yönüyle her milletten insana ev sahipliği yapmaktadır. Alanya, Akdeniz’in sıcak iklimini, uzun sahilleri, tropikal bitki örtüsü, doğa harikası bir şehir olma yönüyle ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma özelliğine sahiptir. Alanya’mız da turizmi dört mevsime yaymak, çeşitlendirmek ve geliştirmek bölgemiz adına büyük önem arz ediyor.

Alanya, gerek coğrafi özellikleriyle bir çok doğa sporuna imkan tanırken; gerek kültürel ve tarihi geçmişiyle birçok tarihsel yapı ve arkeolojik alanlara ev sahipliği yapmaktadır. Bizler Alanya’mızın turizmini geliştirmek , yaymak ve çeşitlendirmek için bu denli önemli coğrafi ve kültürel mirasa sahip olan şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Alanya’mıza gelen turist sayısını ve turizmden elde edilen geliri artırarak, turizm pazarında Alanya’nın daha iyi yerlere gelmesini, turizmden daha çok pay almasını sağlama gayreti içerisindeyiz. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi sadece Alanya’mızın değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Bu vesileyle, turizm çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının Turizm Haftası’nı kutluyor; verimli bir turizm sezonu geçirilmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler