head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği CHP'den ilk açıklama geldi...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Özdağ'ın açıklamasını, toplumun kahir ekseriyeti gibi, Millet İttifakı'nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını görmesi olarak yorumluyorum. Millet İttifakı'na olan güven ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum" dedi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sabah saatlerinde partisinin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yaptığı açıklama, bir anda siyaset sahnesinde bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Özdağ, toplumun geniş bir kesiminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ilgi olduğunu ve Zafer Partisi'nin Yavaş'ı adaylık için göreve çağırdığını söyledi.

ADAY MANSUR 1 998ee

"MİLLET İTTİFAKI'NA OLAN GÜVENİN ÖLÇÜSÜ OLARAK GÖRÜYORUM"...
Özdağ'ın bu çıkışının ardından gözler Millet İttifakı partilerinin temsilcilerine çevrildi. İlk yorum CHP cephesinden TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Özdağ'ın açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Altay, "Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin yetkili kurulları ve genel başkanları karar verecektir. Sayın Özdağ'ın açıklamasını, toplumun kahir ekseriyeti gibi, Millet İttifakı'nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını görmesi olarak yorumluyorum. Millet İttifakı'na olan güven ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, sabah katıldığı İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında Mansur Yavaş'ı göreve çağırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Birilerinin küçük siyasi taktiklerle, 'Ya genel başkan seçimi kaybeder, biz de onun yerine otururuz' biçimindeki hesaplarına heba edilemeyecek bir durum var. Onun için biz, Zafer Partisi olarak, bir yumuşak geçişi, Türkiye'nin gerilime girmeden parlamenter sisteme geçişi yürütebilecek ve halkın her kesiminden oy alabilecek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu gördük."

Onun için de Mansur Yavaş'ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir. 'Hayır o Ankara'nın belediye başkanıdır, işini yapsın', hiç kimse Türkiye'nin kaderiyle ilgili olarak böyle bir şey diyemez. Kamuoyunda Mansur Bey'in her kesimde karşılığını olduğunu gördük. Bunu bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler