head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av.Mevlüt Çakan son aylarda gelen yüksek elektrik faturalarını ilişkin bir açıklama yaptı...

Başkan Çakan açıklamasında ;

Son dönemde konutlara ve iş yerlerine gelen yüksek elektrik faturaları vatandaşın belini bükmüş durumda. Peki 84 milyona hizmetkar olmaya geliyoruz diyen bu iktidar aslında kimin hizmetkarı ? Kime hizmet ediyor ?

EPDK (Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu) kararı ile Perakende dağıtım şirketlerinin yıllık kar oranı yıllık brüt % 2,38 iken , brüt kar oranı net % 2,38 olarak değiştirilmiştir. Yani önceden perakende şirketler bütün masraflar dahil bir şekilde aldığı kar oranı şimdi nete dönüşmüştür. Artık perakende şirketler her türlü vergisini , giderini, zararını faturaya yansıtıyor. Peki amaç ne ? Amaç şirketlerin finansal devamlılığını sağlamak. Vatandaşın finansal devamlılığı, vatandaşın mağduriyeti bu iktidarın umrunda değil. Bu iktidar vatandaşın hizmetkarı değil. Bu iktidar beşli çete başta olmak üzere , gözü doymaz ihalecilerin, rantiyecilerin hizmetkarı.

zamlar d6ffc

KADEMELİ ELEKTRIK TARİFESİ UYGULAMASI TAM BİR CAHİLLİKTİR...

Ocak 2022 den itibaren alt ve üst kademe elektrik fatura dönemine geçildi. Buna göre günlük 5 kWh altında tüketilen elektrik için düşük tarife , 5 kWh üstünde tüketilen elektrik için yüksek tarife geçerli. Son aylarda gelen yüksek faturaların bir bölümü bu kademe uygulamasından kaynaklı. Alanya’da yaşayan vatandaşların büyük bir kısmı ısınma ihtiyacını klima ya da elektrikli ısıtıcı ile karşılıyor. Hal böyle olunca aylık 150 kWh’nin altında tüketmek imkansız. Alanya’daki vatandaş doğalgaz kullanmak istese doğalgaz yok . Sobada odun yakayım dese odun pahalı. Peki vatandaş ne ile evini ısıtacak ? Vatandaşın bu durumu iktidarın umrunda değil. Tarifede değişikliğe gidilerek alt kademe tüketiminin en az 400 kWh’ya yükseltilmesi gerekir. Gelecek Partisi olarak bu kışta vatandaş ayazda kalmasın, elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar geri alınsın diyoruz. Ve bu söylemimizi her türlü mecrada en yüksek sesle dile getireceğiz. 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler