head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya'daki kiralık ev fiyatlarını ve konut fiyatlarını değerlendirdi...

Saadet Partisi Alanya ilçe başkanı Hüseyin Sarıca, hem Alanya’da ev kiralarında yaşanan artışı hem de Alanya’da satılık ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirtti. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında ev fiyatlarının daha makul olduğunu fakat 2021 senesi itibariyle ev fiyatlarında ütopik bir artış olduğunu, çalışan bir işçinin ömür boyu çalışsa dahi ev sahibi olamayacağını belirtti.

“EV ALMAK HAYAL OLDU”...

Alanya’da ki kira ve konut fiyatlarını değerlendiren Sarıca, “ Alanyamızda ki en önemli sorunlardan bir tanesi kiralık ev bulmakta vatandaşlarımızın çektiği sıkıntılardır. Bu sıkıntıları sıralayacak olursak birincisi kiralık evlerin kiralarının aylık 3000 liraya dayanması vesilesiyle kiracıların bu kirayı ödeyebilecek durumlarının olmaması. ikincisi her geçen gün yabancıya yönelik 1+1 evlerin üretiminin artması. Beraberinde 2+1, 3+1 evlerin üretilmesinde azalma yaşanmasıdır. kendi yaşam kültürüne uymayan 1+1 evlerde oturmak istemeyen 2+1, 3+1 ev arayan kiracılarımız ev bulmakta zorluk çekmektedirler. Üçüncüsü kentsel dönüşümle birlikte gelen sıkıntılar ki , örneğin kentsel dönüşüme giren 30-35 yıllık 2 binanın boşaldığını varsayarsak burada oturan 20 tane ev sahibininde boşa çıkmasıyla kiralık ev arama sayısının artmasıdır. Tabi burada kentsel dönüşüm esnasında yıkım kararı çıktıktan sonra kiralık ev bulamayıpta hala oturduğu evi boşaltamayanların evinin elektriğinin suyunun kesildiğinide şahit olmaktayız. Faizlerin ve doların yükselmesiyle 500-600 bin lira olan evlerin fiyatlarının astromik bir şekilde artmasıyla Alanya da sıfır dairelerde neredeyse 1 milyon liranın altında ev olmayışı 20-30 yıllık evlerin dahi 750-800 bin liraya çıkması ile artık ev almak hayal oldu. Kendi insanımız 500 ile 1 milyon arasında seyreden bir konutu ömür boyu çalışsa dahi alamaz konuma geldi. Bütün ömrünü kazandığı parayı bir konut almaya tahsis etse alamıyor. Oysa dolar bazında para biriktirenler 40-50 bin dolara bu konutları rahat birşekilde alabiliyorlar Oysa 2002 ak parti iktidarından önce emekli olan bir insanımız aldığı emekli ikramiyesi ile ve emekli oluncaya kadar kadar yaptığı birikimlerle banka kredisi kullanmadan sağa sola borçlanmadan bir ev sahibi olabiliyordu. Ak parti iktidarında doların 1,4 liradan şimdi 13,72 lere çıkmasıyla % 1200 devaülasyon yaşadık.” dedi.

“VERGİLERİ ORTADAN KALDIRIN”...

Alanya’da hem üreticinin hemde tüketicinin mağdur durumda olduğunu belirten Sarıca, “ Üretim maliyetleri gelen zamlarla birlikte gün geçtikçe artıyor. Bu durum haliyle çarşıya pazara yansıyor ve insanımız sebze meyve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Zor değil, üreticimizin belini büken vergileri ortadan kaldırırsanız ürün maliyetleri de düşecektir” dedi.

 

“AK PARTİ HAYAL SATIYOR”...

AK Parti’nin hayal sattığını ifade eden Sarıca, “6 ay önce bugünler için "uçacağız, herkes bizi kıskanacak" diyenler, şimdi 6 ay sonrası için hayal satıyor! 230 aydır iktidarda bulunan bu arkadaşlar, bu süre boyunca yapamadıklarını nasıl olacak da bu 6 ayda yapacaklar? 20 yıllık bir iktidarın, "6 ay vaadi" sadece ama sadece komiktir.
Biz Saadet Partisi olarak iddialıyız.
Değil 20 yılda, 20 günde dahi ülkeye hakim olan iklimi değiştirir ve 20 haftada her alanda gözle görülür bir iyileşmeyi gerçekleştiririz.11 aylık koalisyon dönemimizde çok şeyi başardık; şimdi de Allah'ın izni ve milletimizin teveccühüyle, 20 ayda insanımızı ve ülkemizi rahatlatacak adımları atarız.20 yılda neler yapabileceğimizi ise bu iktidarın havsalası dahi almaz, alamaz!
Çözüm de bellidir. Eğer bir iktidar halkı yerine küresel sömürü sistemine hizmet ediyorsa, o iktidarın halkına verebileceği sadece sefalet, yoksulluk ve zam haberleridir.Evet, durumumuz iyiye gitmiyor ama şunu biliyoruz ki, çözüm her zaman vardır. Üzülüyoruz ama umudu da asla elden bırakmıyoruz. Geçmişte bir lira zam yapmadan memura, emekliye zam üstüne zam veren Millî Görüşçüler, Saadet Partililer varsa umut her zaman vardır. Buyurun birlikte çalışalım, Saadet Partimizi önce iktidar yapalım, sonra da tüm sorunların hakkından hep beraber gelelim.” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler