head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

Alanya Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı yapıldı...

Siyasi partilerin grup sözcülerinin konuşmalarından  sonra, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ; Meclis başkanı olarak gündeme dair konuşmasını yaparak,yaklaşmakta olan yeni yıl dolayısı ile Alanya halkına yeni yıl dileklerini iletti.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 6 8cde7

 

MECLİS BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL KONUŞMASINDA MECLİSE HİTAP EDEREK ŞUNLARI SÖYLEDİ...

Çok değerli meclis üyeleri, birim amirleri, basın mensupları ve değerli misafirlerimiz hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 2021 yılı Aralık Ayı son meclis toplantımıza hoş geldiniz. Alacağımız kararların kentimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 3 başkan yücel 01fd3

Sözlerime başlamadan önce vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE BELEDİYE OLARAK ONLARIN YANINDAYDIK"...

“Herkes için yaşanabilir bir Alanya” hedefiyle Engelsiz Yaşam Merkezi’miz ve Engelsiz Yaşam Atölyemizde uzman personellerimiz ile Engelsiz Kent Yönetmeliğimiz çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarla engelli bireylerin her daim yanındayız.

Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. Bu hedefle yeni hizmet ve projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz.

Engelsiz Yaşam Merkezimizle 2 bini aşkın engelli ve yakınının hayatına dokunuyor, sağlıktan sanata, eğitimden spora kadar birçok farklı alanda hizmet veriyoruz.

Hepimizin bir engelli adayı olduğumuz bilinciyle sadece 1 gün değil her zaman engelli birey ve çocuklarımızın farkındayız, onların yanındayız.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 2 iyi 8c0de

"5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜNDE KADINLARIMIZI ATA'NIN HUZURUNDA ÇİÇEKLERLE KARŞILADIK"...

5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 87. Yılını kutluyorum. Türk kadınının sosyal yaşamda ve siyasette daha çok var olmasını destekliyorum. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalktığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının toplumdaki yerinin güçlendiği bir dünya diliyorum.

 

"10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ ÖNCESİNDE"... 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum. Bu anlamlı günde dünya üzerinde yaşanan tüm ayrımcılığın ve sıkıntıların son bulmasını; tüm insanlığa barış, özgürlük, huzur, adalet ve eşitlik temelinde mutlu bir gelecek diliyorum.

"ALANYA KİTAP GÜNLERİNDE HERKESE OKUMA AŞKINI AŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ (10-19 ARALIK)"...

Alanya Belediyesi olarak kitabı, bilgiyi, bilimi, entelektüel ve sosyal çalışmaları önemsiyor bu anlamda etkinliklerimize yön veriyoruz. Pandemi öncesi düzenli hale getirdiğimiz Alanya Kitap Günleri’ ni normalleşme süreciyle birlikte tekrar düzenliyoruz. 10 – 19 Aralık tarihleri arasında Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz program kapsamında farklı alanlarda mesleğini icra eden ve alanında uzman olan isimlerle, halkımızı ücretsiz söyleşi ve imza

etkinliklerinde buluşturuyoruz. 10 gün boyunca birçok önemli yayınevinin stant açacağı kitap günlerinde sayısız kitabı ekonomik fiyatlarla öğrencilerimizin ve kitapseverlerin beğenisine sunacağız. 3. Alanya Kitap Günleri etkinliğimizin düzenlenmesinde desteği ve işbirliklerini esirgemeyen Alanya Kaymakamlığı’ na, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ ne ve sponsorlarımıza teşekkür ederim.

Gençlere ve yetişkinlere yönelik olan 3. Alanya Kitap Günleri programımıza sizleri davet eder, etkinliklerde sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyarım.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 5 b7ff1

"11-12 ARALIK YENİ YIL PAZARI DÜNYAYA ÖRNEK BİR ÇALIŞMAMIZDIR"...

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarı’nı bu haftasonu 11-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğiz. 2 yıldır pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Yeni Yıl Pazarı, yoğun talep üzerine belediye binamız arkasındaki alanda 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecektir. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimizin düzenlediği ve tüm geliri engelliler yararına kullanılacak olan Yeni Yıl pazarına tüm halkımızı buradan davet ediyorum.

"YENİ YIL BÜTÜN İNSANLIĞA  UĞUR GETİRSİN"...

2021 yılının son günlerini yaşarken, yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını taşıyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişinin ölümüne yol açan pandemi dolayısıyla 2 yıldır çok zor günler geçirdik ve hala geçirmeye devam ediyoruz.

2022 yılında pandeminin sona ermesini ve tüm insanlığın sağlıklı günlerine geri dönmesini diliyorum.

2022 yılının şehrimizde, ülkemizde ve dünyada sevgi, barış, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, huzur ve güvenin yaşandığı güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum.

2022 yılında da yeni projeler ve yeni hedeflerle, birlik ve beraberlik içinde; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Alanya halkının, şehrimizde yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlarımızın ve siz değerli meclis üyelerinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl dilerim.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 4 oylama 076b5

Yılın son meclis toplantısı alınan kararların oylanmasının ve kabulünün ardından ; dilek ve temenniler ile sona erdi.

Alanya bld. toplantısı aralık 7.2021 7 oylanma 2 1c949

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler