head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı...

Atayı alanya da andık 3 3eccc

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.  Anma programlarına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum temsilcileri, oda başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atayı alanya da andık .çelenk 072ef

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan etkinlikler, saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Atayı alanya da andık 2 e04df

ATATÜRK’ÜN HAYATI ANLATILDI...

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan etkinlikler, Alanya Kültür Merkezi’nde devam etti. Saat 10.00’da başlayan etkinlikler kapsamında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı katılımcılara aktarıldı.

 

Atayı alanya da andık 6 b3f3aÇocukluğundan, savaş meydanlarında sergilediği eşsiz mücadelenin Türk ulusuna zaferi getirişine, yükselen ve ebediyete kadar bu yükselişini sürdürecek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve ebediyete intikaline kadar geçen süre slayt ve şiir gösterileri ile sahnelendi.

Atayı alanya da andık 4 8b905

SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve günün anlam ve önemine ilişkin kompozisyonlar seslendirildi. Öğrenciler tarafından çeşitli kareografik etkinlikler de gerçekleştirildi. 

Atayı alanya da andık 5 3c6a8

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

 

Gazeteler