head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, artan işsizlik sorununa çözüm sağlamak amacıyla 2014 yılından bu yana Alanya Belediye Binası içinde hizmet veren istihdam ofisine yenisini ekledi. Başkan Yücel, Hacet Mahallesi’nde Kariyer ve İstihdam Ofisi’ni hayata geçirdi...

istihdam ofisi 2 3f233

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibi, iş arayanlar ve işveren arasında istihdam köprüsü kurmaya devam ediyor. Başkan Yücel, ana hizmet binasında bulunan istihdam ofisinin yanısıra Hacet Mahallesi yürüyüş yolu üzerine kurulan Alanya Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’ni hayata geçirerek veri tabanını genişletti ve işveren- iş arayanlar arasındaki iletişimin hızlanmasını sağladı.

istihdam ofisi 3 8d229

VERİ TABANI OLUŞTURULARAK İŞÇİ-İŞVEREN BULUŞUYOR...

Daha iyi hizmet ve birimin daha ulaşılabilir olması adına Hacet Meydanı’nda kurulan Alanya Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’ne gelen vatandaşlar yaş, meslek, iş gücü, beceri ve iletişim vb. detaylı bilgileri alınarak veri tabanına kaydediliyor. İş ihtiyacı olan vatandaşlar ile iş gücü ihtiyacı olan işverenlere ait oluşturulan bu veri tabanı sayesinde işçi-işveren iletişimi sağlanıyor ve işsizlik sorununa çözüm üretiliyor. 

istihdam ofisi 4 5061b

7 YILDA 12.401 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ...

Alanya Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’ne, 2014-2021 tarihleri arasında hizmet noktasına 12.401 kişi müracaatta bulunurken bunlardan 2816 vatandaşın İŞKUR kaydı yapıldı. 6447 kişi iş görüşmesine yönlendirilirken, 2503 kişi de farklı sektör ve iş yerlerine yerleştirildi.

istihdam ofisi 5 28e04

“YENİ OFİSİMİZDE VATANDAŞLARIMIZA DAHA ULAŞILABİLİR OLACAĞIZ”...

Alanya Belediyesi İstihdam Birimi Sorumlusu Hatice Göksu, yaptığı açıklamada vatandaşlar ve iş verenler arasında bağ kurmak istediklerini vurgulayarak şunları söyledi; “Alanya Belediyesi ve İŞKUR arasında imzalanan protokolle İŞKUR hizmet noktası olarak Başkanımız Adem Murat Yücel’in destekleriyle 2014 yılından beri Alanya Belediye binası içerisinde hizmet vermekteyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Belediyemiz, şimdi de vatandaşlarımıza daha ulaşılabilir olmak ve daha iyi hizmet vermek adına Hacet Meydanı’nda Kariyer ve İstihdam Ofisi’ni vatandaşlarımızın ve işletmelerin hizmetine sunmuş bulunmaktadır. Ofisimiz aracılığıyla iş arayan vatandaşlarımızla iş verenleri, herhangi bir sorumluluk yüklemeden bir araya getirmeye çalışıyoruz. Böylelikle ilçemizdeki istihdam sorununa çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.”

İstihdam Ofisi’ne başvuran vatandaşlar da verilen hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkürlerini iletti. 

 

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler