head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Türkiye ve bölgede yaşanan son gelişmeler erken seçim ihtimalini artırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mevcut gelişmeler ışığında partiye 'Baskın bir erken seçime hazır olun' talimatı verdi...

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda Afganistan'daki gelişmelerle olası erken seçim hazırlıkları masaya yatırıldı. Alınan bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baskın seçime hazırlıklı olunması talimatını verdi.

 

CHP MERKEZ YÖNETİM KURULU,PARTİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI...

 

 MYK'nın iki ana gündem maddesini Afganistan'daki gelişmelerle, olası erken seçim hazırlıkları oluşturdu.

Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerini bir kez daha yineleyen Kılıçdaroğlu, erken seçim hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçim senaryoları çerçevesinde iktidarın baskın seçime gitme ihtimalini değerlendirdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"MİLLET SEÇİM İSTİYOR"...

"Toplumun beklentisi bir an önce seçime gidilmesi yönünde. Biz de hazırlıklarımızı bu yönde bir an önce tamamlayacağız. Yangın ve sel bölgeleri başta olmak üzere özellikle yoksul mahalleleri sık sık ziyaret edeceğiz.

Türkiye'de kimsesiz bırakılan her evi, her aileyi kucaklayacağız. Türkiye'de kimsesiz kimse kalmayacak, çocuklar yetim kalmayacak. Belediye başkanlarımız da bu yönde çalışmalarını sürdürüyorlar. Tüm kesimleri, tüm yurdu kucaklayacağız ve önümüzdeki dönem ülkeyi biz yöneteceğiz."

SIRADA AKDENİZ VAR...

Öte yandan baskın seçim hazırlıkları kapsamında CHP'de bölge toplantılarına hız verildi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlığında düzenlenen bölge toplantıları, Kocaeli'nde Adapazarı, Düzce ve Bolu örgütleriyle, Samsun'da Sinop ve Amasya örgütleriyle son olarak da İzmir'de Manisa örgütünün de dahil olduğu toplantılarla devam etmişti.

Her üç toplantıda da örgüt kapasitesinin artırılması ve seçim hazır olunması istenirken bu yöndeki hazırlıklar masaya yatırıldı. Bölge toplantılarına önümüzdeki günlerde Akdeniz bölgesi illeri ile devam edileceği de öğrenildi.

Gazeteler