head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in batı bölgesi için projelendirdiği ve 18 milyon TL'ye inşa edilen dev hizmeti Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, 24 Temmuz Cumartesi günü kapılarını halka açıyor...

 

konaklı kültür merkezi 2 d8ee7
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, batı bölgesine seçim vaatlerinden olan Kültür Merkezi ve Düğün Salonu projesi sözünü yerine getirdi. 18 milyon TL'ye inşa edilen, 1200 kişilik iç, 1000 kişilik dış mekanı ile görenleri kendisine hayran bırakan, 150 araçlık kapalı otoparka sahip Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu faaliyete geçerek halka kapılarını açıyor. Konaklı Kültür Merkezi’nde ilk düğün 24 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

konaklı kültür merkezi 3 d3a80


SALONUN İLK MİSAFİRLERİ ÇOCUKLAR OLDU...

Ekibiyle birlikte Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nda incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, salonun iç dizaynının eksiklerinin tamamlandığını 24 Temmuz’da merkezin tam kapasiteyle hizmet vereceğini belirtti. Bölge sakinleri ile de sohbet eden Başkan Yücel, çocuklara salonu gezdirirken ‘Biz yaptık, sizler koruyacaksınız.’ dedi.

konaklı kültür merkezi 4 bede8

ALANYA’NIN İKİNCİ EŞGİLİK DÜĞÜN SALONU...

Konaklı Kültür Merkezi’ni diğerlerinden ayıran önemli bir özelliğini de hayata geçiren Alanya Belediyesi ekipleri, batının en kalabalık mahallesine hizmet verecek Konaklı Kültür Merkezi’nde büyük bir dış mekan da tasarladı. Alanya'nın geleneksel Eşgilik Düğün konseptini içeren bu bahçede, düğün ve her türlü toplantı yapılabilecek, kermesler ve yemekli organizasyonlar düzenlenebilecek.

2200 KİŞİLİK KAPASİTE...

Konaklı Mahallesi, Ketir mevkiine 8 bin m² alana projelendirilen Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, her türlü kültürel aktivitenin düzenlenebileceği, gelenek ve göreneklerin yaşatılabileceği çok amaçlı bir konsepte sahip olacak. 1200 kişilik ana salonun yanı sıra yemekli düğün, nişan, toplantı, konser, eğitim çalışmaları gibi tüm aktivitelerin de düzenlenebileceği 1000 kişilik dış mekanı ile toplam 2200 kişiye aynı anda hizmet verebilecek. Küçük çaplı etkinlikler için daha küçük bir toplantı salonu yer alıyor.

konaklı kültür merkezi 5 f7abf

BÖLGENİN İLK KÜTÜPHANESİ KONAKLI KÜLTÜR MERKEZİNDE HAYATA GEÇİYOR...

Alanya Belediyesi Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, birçok aktivitenin yanısıra eğitim yuvası olarak da hizmet verecek. Konaklı Kültür Merkezi içerisinde zengin bir kütüphane batı bölgesinin ilk kütüphanesi olarak açılıyor. Konaklı Kültür Merkezi Kütüphanesi diğital kütüphane olarak da hizmet verecek. Bölge halkı boş zamanlarını kütüphanede geçirebilecek, öğrenciler ise ödevleri için araştırma yapabilecek.

YÜCEL: “GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZE UYGUN TASARLANDI”...

Ekibiyle birlikte Konaklı Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 2 yıllık çalışmalarımızın sonucunda hem Konaklı’mıza hem de bölge halkına hizmet edebilecek Konaklı Kültür Merkezi’mizi tamamladık. İnşallah bu ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Kültür Merkezi’mizin içerisinde 1 adet 1200 kişilik kapalı, gelenek ve göreneklerimize uygun olarak hizmet verecek 1 adet de eşkilik tarzı bin kişilik açık düğün alanımız bulunuyor.” dedi.

konaklı kültür merkezi 6 a6560

“BÖLGEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”...

Aynı zamanda dev projenin bir kültür merkezi olarak da kullanılacağını vurgulayan Başkan Yücel; “Merkezimiz içerisinde nikah salonları, dijital kütüphaneleri, 150 kişilik kapalı otoparkıyla birlikte bölge halkına hizmet vermeye başlıyor. Bizler de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezimiz 18 Milyon TL’ye mal oldu. Batı bölgemiz ilk kez bir de dijital kütüphaneye sahip olacak. Gelecek nesillere duyduğumuz saygı adına eğitim için de bu binamız kullanılabilecek. Ben şimdiden bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

DÜGÜN VE ETKİNLİKLER İÇİN REZERVASYON YAPILABİLECEK...

24 Temmuz Cumartesi gününden itibaren kapılarını vatandaşlara açacak Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’ndan faydalanmak isteyen vatandaşların Alanya Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Nikah Dairesi’ne müracaat edebileceği açıklandı. 

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler