head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın halka rağmen yapmakta ısrar ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça tweetler atarak, projeye dahil olacak firma ve kuruluşlara seslendi: Para alamayacaksınız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarının ardından, Twitter’dan Kanal İstanbul projesine ilişkin mesajlar verdi.

Uluslararası firma ve kuruluşlara seslenen CHP lideri,

--Almanca,

--İngilizce,

--Fransızca,

--Arapça paylaşımlar yaparak uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, tweet zincirine Türkçe başlayarak, “Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar!” dedi ve paylaşımına Deutsche Bank’ı etiketledi.

kılıçdaroğlu twıtleri kanal istanbıul için 1 28df4

 

kılıçdaroğlu twıtleri kanal istanbıul için 3f715

 

Ardından Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça olmak üzere 4 dilde paylaşımlar yapan Kılıçdaroğlu, bu tweetlerinin tümünde Kanal İstanbul’un Türkiye’nin ulusal çıkarları ve uluslararası iklim politikalarıyla bağdaşmaması nedeniyle, projeyi finanse edenlere Hazine’den ödeme yapılmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, projenin yol açacağı tahribat nedeniyle tazminat talep edileceğini de kaydetti.  

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin bu haftaki  grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin, ‘iş dünyasını, bankacıları ve bürokratları tehdit ettiğini’ söyleyerek, projeye dahil olan firmaların parasını almalarının engellemeyeceğini savundu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Deutsche Bank’a tehdit salladılar ‘ödemeyi kesinlikle yapmayız.’ Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Niye, devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet değil zillet.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler