head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Pandemi döneminde akaryakıttan alınan ÖTV’ye zam yapılmasını eleştiren CHP’li Coşkun Karadağ, “Esnafa birkaç kuruş vermeyi vadettiler. Henüz bu gerçekleşmedi ama bunu akaryakıtla kat kat geri almaya çalıştılar” diye konuştu... 

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV zamlarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, önce akaryakıt ve akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammına değindi. Akaryakıt ürünlerine yapılan zamların kabul edilemez olduğunu belirten Karadağ, “Halkımız, çiftçimiz, köylümüz ve özellikle tarım emekçilerimiz pandemi dönemi içerisinde kıt kanaat geçinirken, akaryakıta yapılan zam bizlerin üzerinde bir kambur daha oluşturdu. Bunu kabul etmek mümkün değil. Esnafa birkaç kuruş vermeyi vadettiler. Henüz bu gerçekleşmedi ama bunu akaryakıtla kat kat geri almaya çalıştılar. İçtiğimiz sudan, aldığımız nefese kadar akaryakıta zam olduğu zaman bu bizim üzerimizde bir kambur. Akaryakıt bir zammı anında yansıtacak olan temel malzemedir. Dolayısıyla bu zammı kabul etmek mümkün değil” dedi.


“YAZ DÖNEMİ ZORLU GEÇECEK”
Alanya’da son günlerde çıkan orman yangınlarına da değinen Karadağ, “Alanya’da çıkan 3 yangın söz konusu. Bu yangınlarla uğraşan başta müdürümüz olmak üzere tüm itfaiye erlerinin hepsini kutluyorum. Anında müdahale ederek yangınları çok büyümeden, cansiperane çalışarak önlediler. Önümüzdeki yaz dönemi zorlu geçeceği benziyor” diye konuştu.

“GÖREVLERİNİ DÖRT DÖRTLÜK YAPIYORLAR”
Alanya’da vektörel mücadelenin daha da hız kazanmaya başladığını söyleyen Karadağ, “Özellikle daire başkanlığımız ve vektörel mücadeleye alınan yeni ekipler, ekipmanlarla birlikte görevlerini dört dörtlük yapıyor. Alanya’mızda daha güzel günler için mücadele ediyorlar. Kendilerine sinekle mücadelede başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


“YETKİLİLER TUTARLI KONUŞMALI”
Konaklı’da yaşanan kadın cinayeti hakkında da konuşan Karadağ, “Alanya’da yeniden bir kadın cinayeti ile karşı karşıyayız. 2 çocuk annesi gencecik bir kadın hunharca katledildi. Bunu yapanı kınıyorum ama bundan öte şunu istiyorum. Bu cinayetin sebebi mutlaka araştırılacak. Suçluya cezası verilecek ama hükümet olarak bu konularda çok daha duyarlı olmak mecburiyetindeyiz. İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmakla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi dönemi içerisinde bu tür şiddete biraz daha müsamaha ediyoruz demek de bence kabul edilir bir şey değil. Bu tür konularda devlet yetkilileri çok daha tutarlı konuşmalı” dedi. 

 

Gazeteler