head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Mobil Fener Alayı ile coşkulu kutlama...

böcek 19 mayısda halkı selamladı 2 d62e5

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Mobil Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 10 d521e

Konyaaltı Varyantı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren mobil fener alayı coşku dolu anlar yaşattı. Başkan Muhittin Böcek, üstü açık araç üzerinden halkı selamladı.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 11 e08c0

Antalya’yı aydınlatan meşaleler eşliğinde, temsili Bandırma Vapuru üzerinden marşlar seslendirildi.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 3 ebd79

Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu pandemi döneminde de Antalyalılara en güzel şekilde yaşatmak için mobil Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 9 a7c31

Her yıl 19 Mayıs’ta Konyaaltı Varyant’tan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar vatandaşların katılımıyla yapılan Fener Alayı bu yıl pandemi tedbirleri nedeniyle temsili Bandırma Vapuru ve belediye araçlarıyla gerçekleştirildi. Mobil fener alayına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran katıldı. Genç sporcular da ellerinde meşaleyle korteje eşlik etti.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 4 eabfa

BAŞKAN BÖCEK HALKI SELAMLADI...

Saat 19.19’da Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Türk Bayrakları, Atatürk posterleri, balonlar ve meşalelerle süslenen Temsili Bandırma Vapuru ve araçlar Cumhuriyet Meydanı’na doğru hareket etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, temsili Bandırma Vapuru üzerinden marşlar ve şarkılar seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek üstü açık bir otomobil üzerinden balkonlardaki ve yol kenarlarındaki vatandaşları selamladı.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 5 e7e6e

7 AYLIK AYRILIKTAN SONRA BİRLİKTEYİZ...

Mobil Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında, burada bulunan 19 genç sporcu ile birlikte İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Başkan Böcek, ASAT’ın dünya şampiyonu kadın güreşçisi Nur Çınar ile birlikte Cumhuriyet Meşalesi’ni yaktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs 1919’un 102’nci yılını kutladıklarını ifade ederek, “Tam 102 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin kuruluşu, yurdumuzun kurtuluşu için Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından meşale yakıldı. Cumhuriyetimizin kurulmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 6 bd7f4

ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNE İNANARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ...

Başkan Muhittin Böcek, şöyle devam etti: “Bugüne kadar 27 yıllık siyasi hayatımda hep Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanarak, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkarak çalıştık. Bundan sonra aynı azim ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu, sağlıklı yaşadığı bir Antalya için bütün projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın Atatürk’le kalın sağlıkla kalın.”

böcek 19 mayısda halkı selamladı 7 0ebcc

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından mobil Cumhuriyet Fener Alayı, Antalya caddelerini dolaşarak, vatandaşlara 19 Mayıs coşkusu yaşattı. Antalyalılar ellerinde bayraklarla bu coşkuya ortak oldu.

böcek 19 mayısda halkı selamladı 8 446a3

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler