head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa hamlesi ile ilgili ilk kez konuştu. "Bizi nasıl inandıracak?" diyen Kılıçdaroğlu, ekledi: Ben dillendirilen Anayasa değişikliği taleplerinin demokrasiyi güçlendirmek yerine otoriterliği güçlendirme yönünde olacağından endişe ediyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa önerisine "İhtiyacımız, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'dir" cevabını verdi.

"İLK 4 MADDE AYNI KALMASI KAYDIYLA..."

Gazeteci Murat Yetkin'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin yeni bir Anayasa vaktinin geldiğini söyledi. Bugüne kadar bir tepkiniz olmadı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?" sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu "Bugün Türkiye'de demokrasiden yana olan herkes, 'Türkiye'nin demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı var' diyor. Tabii mevcut Anayasa'nın ilk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla… Yeni bir Anayasayla Türkiye, demokratik standartlarını daha ileriye taşımalıdır, buna ihtiyacımız var. İhtiyacımız, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'dir." 

"GÜVEN VERİCİ BULMUYORUZ"...

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bunları yapmak için öncelikle yeni bir Anayasaya öncülük edecek olan yürütme organının, yani iktidarın inandırıcı, güven verici olması lazım. Biz iktidarı inandırıcı, güven verici bulmuyoruz. Yürürlükte olan Anayasaya bile uymayan bir iktidar, nasıl demokratik bir anayasa yapacak?

Bizi nasıl inandıracak? Ben dillendirilen Anayasa değişikliği taleplerinin demokrasiyi güçlendirmek yerine otoriterliği güçlendirme yönünde olacağından endişe ediyorum." 

 

 

Gazeteler