head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yine bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değiştirilmesine tepki gösterdi. Acilen güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, 'Yanlışta ısrar etmeyin! Böyle ülke yönetilmez!' dedi... 

comik kararname 3 592ee

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 Şubat günü Resmi Gazete'de yayımlanan ve "Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" başlığını taşıyan kararname dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değiştirilmesi sosyal medyada gündem oldu. Akademisyen Prof. Dr. Yalçın Karatepe, başlıkla ilgili, "Türkiye’nin yönetim modeli nedir diye soranlara bugünkü resmî gazeteyi gösterebiliriz" dedi. 

ahmet davutoğlu 7 şubat 2021 858ec

DAVUTOĞLU: BÖYLE ÜLKE YÖNETİLMEZ...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile söz konusu kararnamenin yayımlandığı Resmi Gazete'nin görselini paylaşarak "Yanlışta ısrar etmeyin! Böyle ülke yönetilmez!" dedi. 

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi işaret eden Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Yanlışta ısrar etmeyin! Böyle ülke yönetilmez! Kuvvetler ayrılığının olmadığı sistemlerde böylesi mizah görüntüleri ortaya çıkar. Acilen güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmeli, devlet yönetimine itibar ve güven kazandırılmalı!"

komik kararnemeye twıt 482f1 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER:Halime Yağmur AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar ,Twıtter

Gazeteler