head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Tek adam sistemi ile Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini ; Recep Tayyip Erdoğan  ile kurduğu hükümetin Ülkeyi yokluğa ve yolsuzluğa teslim ettiğini açıkladı.

 

Gelinen vahim durumu tek tek sıralayan Genel başkan Serdaroğlu şunları söyledi...  

serdaroğlu 08a87

--Serdaroğlu:”Tüm ihracat tutarımız 170 Milyar Dolar iken, 126 ülkeden 113 Milyar Dolarlık tarım ürünü ithal edip, hem Türk Çiftçisini hem de dövizlerimizi bitirdiniz. Cehalet ve ihanetle Merkez Bankası döviz rezervlerini bir yılda 130 Milyar Dolarımızı erittiniz.”

--Serdaroğlu:”AKP’nin 19 yıllık iktidarı sonundaki ülke gerçeklerinden birkaç örnek sunduk. Bunlar AKP’nin yargılanmasını gerektirecek eylemleridir. Peki, AKP’nin suçları sadece bu kadar mı? Elbette ki hayır! ”

--Serdaroğlu:”AKP’nin öyle ağır suçları var ki, herhangi bir hukuk devletinde bu suçları işleyen parti anında kapatılır! O halde; AKP KAPATILMALIDIR.”

--Serdaroğlu:”AKP, Anayasa Mahkemesi tarafından 31 Temmuz 2008 yılında Başbakan ve AKP Genel Başkanı Erdoğan yönetiminde iken, “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu gerekçesiyle 11 üyenin 10’unun oyu ile, Hazine yardımının kesilmesi cezasına çarptırılmıştı.”

--Serdaroğlu:”AKP 19 yıllık iktidarı boyunca, defalarca “Anayasa İhlal” suçu işlemiştir. Cumhuriyetin tüm değerlerini ortadan kaldırarak, T.C Devletini şeriat hükümlerinin geçerli olacağı bir din devletine dönüştürme çabaları gözle görülür bir halde sürdürülmektedir.”

--Serdaroğlu:”AKP; FETÖ diye adlandırılan Fethullah’çı Silahlı Terör Örgütü ile işbirliği yaparak, 11 yıl boyunca FETÖ militanlarının devletimizin en hassas birimlerine yerleştirilmesine göz yummuş, özellikle Yüksek Yargı’yı büyük ölçüde FETÖ’ya teslim etmiştir.” 

--Serdaroğlu:”AKP’nin FETÖ ile işbirliği yaptığı, örgüte yardım ve yataklık ettiği, bizzat AKP Genel Başkanının, Bakanlarının, parti yöneticilerinin, milletvekillerinin beyanlarıyla sabittir.”

--Serdaroğlu:”FETÖ ile beraberce yaptıkları her eylemi, ortaklığı, kendince bir tarih koyup “Bundan öncesi araştırılmaz, milat 17/25 Aralık 2013’tür. Rabbim ve milletim beni affetsin” diyerek kendisini ayırmak, hiçbir hukuk sisteminde kabul edilemez.”

--Serdaroğlu:”CIA maşası FETÖ ile beraber, Türk Ordusuna karşı yapılan kumpas, tek başına AKP’nin kapatılma gerekçesidir.”

--Serdaroğlu:”Eğer Türkiye’de Anayasa yürürlükte ise, eğer demokratik Cumhuriyet hala geçerli ise, eğer makamı mevkii ne olursa olsun kimse Anayasa’da verilen yetkilerinin dışına çıkamazsa, eğer Türk Milletinin verdiği yetkiyi ve parayı kullanıyorsa hesap vermek zorundadır.”

serdaroğlu 2 1eb69

--Serdaroğlu:”AKP Cumhuriyet’in tüm eserlerini iki-üç yıllık gelirleri karşılığı sattı mı? Sattı. Kalanları “Varlık Fonu” denen torbaya attı mı? Attı. Erdoğan, bir CB Kararnamesiyle Varlık Fonunun başına CB Erdoğan’ı getirdi. CB Erdoğan da damadını yardımcısı yaptı.” 

--Serdaroğlu:”Varlık Fonunun denetimini TBMM’den kaçırılmak için meclise gönderilen tüm evraklara “GİZLİ” damgası vuruldu.”

--Serdaroğlu:”BOTAŞ- Ziraat Bankası-Türk Telekom- TPAO- ÇAYKUR- TÜRKSAT-THY gibi Varlık Fonuna devredilen kurumlarımızın ne planlanmasında ne faaliyet geçirilmesinde, AKP’nin hiçbir katkısı yoktur. AKP sadece satmak, yıkmak, yok etmek üzerine programlanmış doymayan bir yapıdır.”

--Serdaroğlu:”AKP’nin Varlık Fonunda yaptığı tüm işler CB Kararnamesine göre yasaldır ama hiç biri mantıklı ve ahlaklı değildir.”

--Serdaroğlu:”AKP’nin unuttuğu gerçek şudur;
Bir kararname ile sağlanan koruma kalkanı, bir diğer kararname ile derhal kaldırılır. İşte o an hesap verme dönemidir. Tek Adam tek başına mı yargılanacak? Hiç öyle olur mu?”

--Serdaroğlu:”Her 10 kişiden 7’sini borçla yaşar hale getirdiniz. Yoksulluk oranını %21,3’e çıkarttınız. Türkiye’nin en kıymetli asetlerini Varlık Fonunda topladınız. Fon 1 Milyar Avro zarar etti.”

--Serdaroğlu:”Uluslararası Mahkeme kararlarını kendi yargı kararlarımızdan daha üst tutacağımızı TBMM’de kabul edip Anayasamıza işlediğimiz halde, bu taahhüdümüze uymadığınız için, Türkiye’nin artık Hukuk Devleti olmadığını tüm dünyaya ilan ettiniz.”

--Serdaroğlu:”O zaman biz de şu iki soruyu sorarız;
-Ne karşılığında Türk Çiftçisinin alın terini çalıp, satıyorsunuz?
-Çiftçi kardeşim, sen hala AKP’ye oy vermeyi düşünüyor musun?”

--Serdaroğlu:”Türk Milletine gram saygısı, sevgisi olan bir yönetim bunu yapar mı? Bu işlem, göz göre göre Türk Çiftçisinden çalıp, uluslararası tarım tröstlerine vermek demek değil midir?”

--Serdaroğlu:”TMO Toprak Mahsulleri Ofisi 22 Ocak’ta 400 bin tonluk “ekmeklik buğday” ihalesi açtı. Tonu 303 dolardan (yaklaşık 2450 TL’den) 100 bin ton buğday derhal ithal edildi."”Peki, aynı TMO, aynı buğday için Türk Çiftçisine ne kadar fiyat vermişti? Tonu 1650 TL! TMO, üstelik alımlarda geç davranıp sıkıntı çıkarınca, gariban çiftçi buğdayını 1500 TL’den satmak zorunda kaldı!”

--Serdaroğlu:”AKP; #YERLİ TOHUMU YASAKLADI! Binlerce yılın birikimi olan endemik tohumlarımızı yok edecek bir karara utanmadan imza attı. Türk Çiftçisini İsrail menşeli, fiyatı dolara bağlı hibrit tohuma mecbur bıraktı.“

--Serdaroğlu:”AKP, Türk Tarımını ve Türk Çiftçisini bitirdi. Uluslararası Tarım tröstlerinin yanında çalışan birini Tarım Bakanı yaptı! AKP, şeker fabrikalarını sattı, işçiler-üreticiler- hayvancılık darbe yediler.“

--Serdaroğlu:”Köprüden önceki son çıkış gibi, Ümmet olmadan önceki son çıkıştayız! Herkesin son derece uyanık ve dikkatli olması gereken günleri yaşıyoruz.“ 

doğru parti logo 1f7a8

 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler