head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Mevlüt ÇAKAN vatandaştan gelen soruları cevaplayarak Basın yoluyla paylaştı...

Başkan Çakan  doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerken, Gelecek Partisi'nin misyonunu ve vizyonunu "Kıymetli Alanyalı hemşehrilerim" diye söze başlayarak açık ve net bir şekilde ifade etti. İşte Başkan Çakan'a gelen sorular ve verdiği cevapları…

 

"DAVAYI ONLAR TERK ETTİ BİZ DAVAYI TERK EDENLERİ TERK ETTİK, DAVA BİZİM ELİMİZDE"

Soru: Ahmet Davutoğlu davamı satarsam yüzüme tükürün dedikten sonra neden sattı ve partiden ayrıldı?

Cevap: Galat-ı meşhur bir soru yani doğru bilinen yanlışlardan biri tıpkı Emevi Camii'nde olduğu gibi. Sn. Davutoğlu'nun böyle bir söylemi yok eğer bunu iddia edenler varsa buyursunlar çıkarsınlar. Burada sorulmamış ama ben cevap vereyim. Ahmet Davutoğlu'nun 2016 Mayıs ayında Meclis Grup toplantısında yapmış olduğu bir konuşma var. Bu konuşma da bu davayı bırakmayacağını söylüyor. Belki bu soruya cevap verirsek Kerim Bey sorusuna tam bir cevap almış olur. Az önceki Kerim Bey'in sorusu tam bir galat-ı meşhur böyle bir ifadesi yok. Davamı bırakmayacağım dedi peki Davutoğlu davayı nesne bıraktı. İlk önce davanın ne olduğundan bahsetmemiz lazım. Ak Parti ilk ortaya çıktığında davası neydi? Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele değil miydi? Devlet imkanlarının vatandaşa eşit bir şekilde paylaşılması değil miydi? Şu an iktidar partisinin yolsuzluk ve yasaklarla mücadele ettiği söylenebilir mi ya da yoksullukla mücadele konusunda insanlara umut olacak bir vaadi olduğu söylenebilir mi?

O günkü kadronun çoğu bugün Gelecek Partisi'nin kurucuları arasındadır. Sn. Davutoğlu'nun Fatih Altaylı ile Teke Tek programında ifade ettiği gibi "Davayı onlar terk etti biz davayı terk edenleri terk ettik, dava bizim elimizde" söylemi aslında iyi okuma yaparsak, olaylara ve gelişen politik durumlara bakarsak makul seviyede düşünürsek o günden bugünleri ifade ettiğini anlarız. Asam için mükerrer kamet olmaz demişler. Yani sağır için iki kare kamet okunmaz. Anlamak isteyen anlar, görmek isteyen görür, tabi biz burada bunları ifade ederken şunu da ekleyerek ifade ediyoruz Gelecek Partisi İktidarın değneği olmamış, İktidarın yanlışlarına çanak tutup yardakçılık yapmamışların ve buna itiraz edip duruşla karşı koyanların kurmuş olduğu partidir.

Soru: Ali Babacan ve Abdullah Gül ile neden birleşmediler, neden ayrı ayrı kollara ayrıldılar?

Cevap: Bugün Abdullah Gül Deva Partisi'nde siyaset yapmıyor önce bunu ayıralım. Babacan kısmında ise ilkeler noktasında liberal eğilime önem göstermek bu toplumun hafızasını bu toplumun yaşantısını göz ardı etmek bizim duruşumuzla, siyaset anlayışımızla bağdaşmamaktadır. Bundan dolayıdır ki Deva Partisi'nde de birbirinden kıymetli arkadaşlar var onlar ayrı bir yol tercih ettiler biz ayrı bir yol tercih ettik.

gelecek parti ilçe başkanı mevlüt çakan 1 gelecthumbnail PHOTO 2020 09 18 14 40 40 b688d

“SİYASET YOZLAŞTI, TEKRARDAN ILIMLI, OLUMLU, MAKUL BİR DEMOKRATİK ATMOSFER İSTİYORUZ”

Soru: Gelecek Partisi'nin diğer partilerden farkı nedir?

Cevap: Siyasi partiler demokrasinin asli unsurlarıdır ve vazgeçilmezleridir. Bütün siyasi partiler kendi fikirlerini, dünya görüşlerini ve siyasal anlayışını toplumun önünde açık bir şekilde ifade eder,

vatandaş ise kendisine hangisi uygun ise, ekonomisine, hane huzuruna, gündelik yaşamına, sosyal ticari hayatına hangisini uygun görüyorsa ve hangisinde aidiyet duygusu hissediyorsa kanaatini o yönde kullanır. Bizler de yozlaşmış siyaset konjonktüründe tekrardan ılımlı, olumlu, makul bir demokratik atmosferin istihsal etmesi için ilkeler doğrultusunda hareket eden, devlet kurumlarının tahrip edilmemesi, devlet organına politikanın bulaşıp kirlenmemesini engellemek için, hukukun üstünlüğü, insan hakları, insan onuru, düşünce ve ifade hürriyeti gibi temel evrensel değerleri esas alan bir siyasi partiyiz.

Soru: Geçen konuşmasında neden Sn. Davutoğlu ben hiç sağcıyım demedi, biz onu muhafazakâr ve sağcı diye sevdik?

Cevap: Sağcılık, solculuk söylemleri iki kutuplu dünya sisteminde kaçınılmaz bir tercih hakkı sunmuştu. Sn. Davutoğlu sağcıyım demedi ama solcuyum da demedi. Sağcılık bugün itibariyle bir anlam ifade ediyor mu ki? Bugünkü Sağcılık kendi akrabalarını işe yerleştirip gece gündüz emek veren yurdum Anadolu insanının hakkını yemek ise biz de sağcı değiliz eğer bugün bunu yapan sağ da olsa sol da olsa ne sağcı oluruz ne solcu. Değerli arkadaşlar kavramlar türlüdür, birincisi her daim kendini koruyan ikincisi arızi olan yani belli bir dönem geçerli olup akabinde hayatımızdan silinen bir anlam ifade etmeyenlerdir. Sn. Davutoğlu'nun ifade ettiği gibi bugün sağcılık söylemi belli bir ideolojik zemini olmayan bir söylemdir. Geçmiş dönemlerde dahi sağcılık ve solculuk ülkemizde denge mekanizması kurulmasını sağlayan planlı bir yapılanma iken böyle bir planın, oyunun parçası olmamak ne mutlu o kişiye demeliyiz bence.

gelecek parti ilçe başkanı mevlüt çakan 4 thumbnail PHOTO 2020 09 18 14 40 41 87ff4

KUŞ YUVASI YOLU DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIĞI BIRAKTIĞI ZAMAN, ONUN PROJESİ DİYE DURDURULDU!

Soru: Gelecek Partisi Alanya'ya ne vaat ediyor?

Cevap: Bildiğiniz gibi Sn. Genel Başkanımız Alanya'yı her zaman kendi memleketi gibi görüyor, hatta her zaman buralı olduğunu, çocukluğunun buralarda geçtiğini ifade ediyor. Bugün hepimizin acısı olan bir vakıa var. Nedir bu? Kuş Yuvası yolu. Öncelikli hedefimiz iktidara geldiğimiz zaman Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde başlayan ve başbakanlığı bıraktığı zaman sırf onun projesi diye kendi vatandaşına eziyet çektiren bu zihniyete karşı o yolu faaliyete geçirmektir. Gelir dağılımında eşitliği ülke çapında olduğu kadar Alanya ölçeğinde de sağlayıp kayırmacılık yapmadan küçük esnafın da hakkını hukukunu korumak, kollamak ve muhafaza etmek olacaktır. Alanya bölgesinde turizmin belli bir sezona tıkılıp kalmadan 12 ay boyunca yapılabilmesini, Alanya ekonomisini sadece turizme bağlı kalmadan sağlayacak faaliyet gerçekleştireceğiz, bunu da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.

gelecek parti ilçe başkanı mevlüt çakan 3 PHOTO 2020 09 18 14 36 52 79ea1

Mutlu bir Gelecek'te Gelecek çınarı altında buluşmak üzere herkese hayırlı günler dilerim. 

 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler