head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Bu haftaki CHP Alanya İlçe Teşkilatı haftalık İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı ,15 Temmuz Fetö darbesinin 4.yıldönümüne denk geldiği için, Darbe lanetlenerek toplantıya başlandı...

Yönetim kurulu toplantı salonundaki toplantıya başkanlık eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, her türlü darbeye karşı olduklarını söyledi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “FETÖ darbesi denildiği zaman akla ilk gelecek soru nerden çıktı bu FETÖ meselesi olmalı. Hafızamızı yokladığımız zaman FETÖ’nün nasıl palazlandığını, nasıl bu hale geldiğini bilmek zorundayız. FETÖ gökten zembille inmedi. Bu ülke içerisinde birtakım kişilerin yetiştirilmesi, birtakım kişiler tarafından, siyasi rant hesabına göre ülkemizin başına bela oldu. Daha sonra bu FETÖ zehrini kendi içine akıttığı zaman tedbir alındı. Darbe girişiminde 252 vatandaşımız şehit oldu. Bu konuda yüzlerce, binlerce insan mağdur oldu. Türkiye’nin siyasi yapısı değişti. Türkiye’de bu konuda birtakım gereksiz atılımlar yapıldı. Bunların hepsi siyasi istikbale, ranta peşkeş çekildi” dedi.

CHP 15 TEMMUZ 2 109239876 1218469895166931 7011182514086498964 n 917ab

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ

 


“BU FETÖ’NÜN İDEALLERİNDEN BİR PARÇA”...
Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun kaldırılmak istenmesine de değinen Karadağ, “Bunların hepsi FETÖ’nün ideallerinden bir parça. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokrat, Atatürkçü bir konumda ilelebet devam etmesi mücadelesini veren bir siyasi partiyiz. Bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

"HALCİLERİN FERYADINI BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK'E İLETTİK"...

Alanyalı halcilerin Türkler’de hizmete girecek olan toptancı haline gitmek istememesi ve bu konuda yardım istemesi konusunda da  konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ‘Haller Yasası’nın gözden geçirilerek esnafa daha rahat ticaret yapma imkanının sunulması gerektiğini söyledi.

CHP 15 TEMMUZ 4 33450

Hallerin mevcut durumunda üreticiye daha kolay hizmet verdiğini söyleyen Başkan Coşkun Karadağ: "Bu konuyu hem Başkan Muhittin  Böcek hem de daire başkanları ile görüştük. Yaptığımız inceleme, halciler ve bu konuyu bilen uzman uzmanlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde şu anki yapılan hal fiziki olarak halcilere çok rahat hizmet verecek bir yapıya sahip değil. Mekanlar küçük. Projede yay şeklinde bir mimari oluşu gelecekte araçların giriş çıkışına engel olacak. 6 metrelik bir sundurma var. Halcilerin hepsi kapalı alandan ziyade bu sundurma altında çalışıyor. 6 metrelik sundurmanın halcilere yetmeyeceği kesin. İkinci olarak proje yay şeklinde olduğu için içeri doğru girerken kesişme yaptığı için daralarak gidecek. İnşallah gelecekte trafikte sıkıntı olmaz. Her şeyden öte burada bütün halcilerin bir noktada topladığınız zaman üreticilerin bu hale ürünlerini götürmesinde çok büyük zorluk olacak. Örnek vermek istiyorum. Şimdiki yapılan hal ile Demirtaş’ın arası 70 kilometre. Demirtaş’a 30-40 kilometre uzaklıktaki üretici buraya ürünlerini getiriyor. Burada ürünler toplanıyor ve hale gidecek. Proje bu. Bir dal muzu olan ve Demirtaş’a 20 kilometre uzakta olan bir kişi hale muzunu nasıl götürecek? Bu düşünülmemiş. Bunların yanı sıra başlamış bir proje, milli servet var. Bu konuda kişisel görüşüm lokal olarak oraya bir grup götürmek. Uzak olan yerlerde rehabilitasyon yapılarak halci esnafının çalışmasını kolaylaştırmakta fayda var. Başlanan bir proje var. Mutlaka devam edecek ve bitecek. Orayı buraya lokal olarak yakın bir merkez haline getirmek ama buraya Demirtaş gibi uzak olan yerlerde rehabilitasyona gidilerek orada yeni haller projesi üretilerek, Haller Yasası’nın da gözden geçirilerek esnafın daha rahat ticaret yapma imkanlarını sunmak lazım” diye konuştu.

 

CHP’nin 37. Kurultayı’nın 26 Temmuz’da düzenleneceğini hatırlatan Karadağ, kurultaya kendisinin ve Şengül Yeşildal’ın katılacağını söyledi.

CHP 15 TEMMUZ 3 ROZET108420905 207601407233364 819103632134060726 n 38894

Toplantının sonunda Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri tarafından partiye yeni üye olan 3 kişiye rozetleri takıldı. 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler