head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun “Türkiye'de ilk açabileceğimiz şehir Antalya, ilk açabileceğimiz havaalanı Antalya Havaalanı olabilir" sözleri turizmcileri umutlandırdı. Alanyalı turizmciler “GZP’yi Antalya’dan ayırmak mümkün değil, ikisini de TAV işletiyor” diyor...

Coronavirüs den en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu ama bu krizden en hızlı çıkacak sektörün de turizm olacağını belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “ Türkiye'de ilk açabileceğimiz şehir Antalya, ilk açabileceğimiz havaalanı Antalya Havaalanı olabilir" dedi. Konuya ilişkin Yeni Alanya’ya özel değerlendirmede bulunan turizm sektörü temsilcileri Vali Karaloğlu’nun söylediklerini destekledi.

"UÇAKLAR TEKRAR AİT OLDUĞU YERLERDE HAVALANACAK"...
Coronavirüsün etkilerinden kurtulduğumuz zaman uçakların tekrar ait olduğu yerlerde havalanacağını ve turizm hareketinin başlayacağını belirten Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Sayın valimizin böyle güzel bir noktaya değinmesi şehrimizi pazarlamamız anlamında oldukça önemlidir. Türkiye’de açılabilecek havalimanları arasında ilk şehrin Antalya ki, yanı sıra Alanya Gazipaşa Havalimanı da neden olmasın. Zira aynı güvenli bölge içerisinde yer almaktayız. Şehrimiz, ülkemizde olduğu kadar yurtdışında çok iyi bilinen ve tanınan bir tatil bölgesidir. Bu sıkıntılı süreçten kurtulduğumuzda da sağlıklı ve güvenli yer olarak insanların ilk buraları duymaları rakiplerimize göre bizleri ön plana çıkartacaktır. Misafirlerimiz ile olan bağımızı sosyal medya üzerinden devam ettirmemiz çok önemlidir. Birçok otelci arkadaşımız yıllardır bu iletişim ağını devam ettirmektedir. Sadece hepimizin beklentisi Coronavirüsünden dolayı günlük açıklanan hasta sayısının aşağı doğru yön bulmasıdır. Akabinde uçaklar tekrar ait olduğu yerlerde havalanacak ve bir turizm hareketi mutlaka başlayacaktır. Böyle olunca her kurum, her birey güvenli şehir, güvenli plaj üzerine birçok güzel paylaşımlar yaparak bizleri sevenleri, takip edenleri bilgilendireceğiz. Sponsorlu tanıtımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sertifikalı oteller konusunda hepimiz hemfikiriz ve bununla ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Fakat güvenli şehre, güvenli otellere gelen insanlarında sağlıklı olması gerekmektedir. İnsanların Antalya’ya geldiği şehir güvenli olabilir fakat önemli olan oraya nereden geldikleridir ki güvenlik çemberimizin bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Havaalanı ve karayolları sınırlarımızda gerekli sağlık kontrolleri yapabiliriz. Tatile çıkacak insanlar bir sağlık kuruluşundan rapor almak zorunda kalabilirler. Sayın valimizin dediği gibi bu krizden en çok etkilenen turizm sektörü, devletimizin ve çalışanlarımızın da destekleriyle en çabuk toparlanacak olan yine turizm sektörü olacaktır” diye konuştu.

 


"ANTALYA İLE GAZİPAŞA’YI AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL"...
Uçak seferlerinin dünya genelinde başlamasıyla birlikte önemli turizm destinasyonu olan Antalya’nın ilk planda olacağını vurgulayan Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Orkan, “Tüm dünyada yaşanan koronavirüs krizinde Alanya mutlu bir şekilde en güvenilir bölge gibi gözüküyor. Bugüne kadar yaşanan süreçte de çok şükür ki önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Uçak seferlerinin dünya genelinde başlamasıyla birlikte tabi ki en önemli turizm destinasyonu olan Antalya, ilk planda yer alacaktır. Bu konudaki ümidimizi hiç bir zaman kaybetmedik. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun açıklamalarını olumlu karşılıyoruz. Karaloğlu, ilk açılacak havalimanının Antalya Havalimanı olabileceğini söyledi. Antalya ile Gazipaşa’yı ayırmak mümkün değil. Alanya, Antalya, Belek bir bütün olarak değerlendirilebilir. Böyle bir durumda Alanya Gazipaşa Havalimanı da açılacaktır” dedi.

"TURİSTLER İÇİN İLK ALTERNATİF OLMALIYIZ"...
Turizmin Alanya için çok önemli olduğunun altını çizen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Şükrü Cimrin, “Antalya bu süreçte gerçekten kendini çok iyi korudu. Alınan önlemler, yapılan çalışmalar rakamsal olarak da başarıyı ortaya koyuyor. Turizm sektörü birebir korona krizinden etkilendi. Nisan başı itibariyle yaz sezonu başlayacaktı. İlk yaz uçakları nisan başında uçmaya başlayacaktı. Şu anda biz çok zarar görmüş durumdayız. Hızlı bir şekilde toparlanmaya ihtiyacımız var. Antalya’nın tatil yapılacak dünyadaki en güvenli destinasyonlardan biri olduğunu tanıtmak, vurgulamak yine sektörün üzerine düşen bir sorunluluk. Tabi devletin yapacağı çalışmalarla da bunu kanıtlaması gerekiyor. Ama tabi tek başına yeterli olmayacak. Bizim turist alacağımız kaynak pazarlarımızın da yurt dışı uçuşlarının başlaması lazım. Onlar başlar başlamaz kendi hazırlıklarımızı yapabiliyor olmamız lazım. Bir yandan da bunu sürekli akılda tutup karabulutlar dağılır dağılmaz misafirimizin ilk alternatifi bizim olmamız gerekiyor. O yüzden valimizin yaptığı vurgulama çok doğru. Fakat bunu yurt dışına da en güzel şekilde sosyal medya aracılığıyla yapılacak kampanyalarla desteklememiz çok önemli. Biz turizm olarak çok dinamik bir sektörüz. Çok kriz gördük. Global bir kriz olduğu için şimdiye kadar gördüğümüz krizlerden en ağırı diyebiliriz. Sadece bizi değil, bizim misafirlerimizi de etkilediği için iki taraflı negatif bir durum. Ama biz toparlamak zorundayız. Turizm bizim için, şehrimiz için, ülkemiz için çok önemli. Herkes bu konuda hem fikir. O yüzden inşallah bu toparlanma sürecini hızlı bir şekilde ilerletebiliriz. Yapacağımız hazırlıklar için her anı değerlendirmek zorundayız. Sürekli olumlu görüntüler, olumlu haberler paylaşmalıyız ki misafirimiz için ilk alternatif olabilelim. Antalya Havalimanı ve Alanya Gazipaşa Havalimanı’nın ikisini de TAV işletiyor. Antalya’da ortaklığı var ama Alanya Havalimanı’nı tek başına işletiyor. Sonuçta alınan önlemler, standartlar, çalışmalar ortak yürütülüyor. O yüzden de Alanya Gazipaşa Havalimanı da buna kolaylıkla buna dahil edilebilir. Sonuçta biz yolcumuzun belli bir kısmını Antalya’dan, belli bir kısmını Alanya’dan alıyoruz. Gazipaşa’ya inen her yolcu zaten Alanya’ya geliyor. Şu anda Gazipaşa’da tesis sayısı çok az olduğu için onu da aynı kategoride değerlendirmek Alanya için ekstra önemli” dedi.

 

 

Gazeteler