head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Coronavirüs konusunda büyükşehir belediyesinin resmi kurumlar ve STK’ları dezenfekte ettiğini belirten CHP’li Karadağ, “Bu sadece ilaçlamayla bitmeyecek. Periyodik olarak devam edecek ama devam etmemesi için elimizden gelen gayreti de göstermek zorundayız” dedi...

CHP  Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Coronavirüs konusunda halkın çıkarcı değil, özverili olması gerektiğini söyledi.

CHP Parti binasında açıklamalarda bulunan Coşkun Karadağ, önce Çanakkale Savaşı’nda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diledi. Karadağ, “Eğer Çanakkale geçilir olsaydı Türkiye ve Ortadoğu, Avrupa ve Rusya’nın sınırları çok daha farklı olacaktı” dedi.


"İYİ DUYUMLAR ALMIYORUZ"...
Coronavirüsün dünyayı tehdit ettiğini vurgulayan Karadağ, “Siyasi rantı bir kenara bırakıp tüm Türkiye’deki siyasiler ve vatandaşlarla beraber bu illeti ülkemizden atmak ve bu konuda halkımızı rahatlatmak görevi üstümüze düşüyor. Kesinlikle virüs konusunda halkımızın çıkarcı değil, özverili olması kanısındayım. İyi duyumlar almıyoruz. En ufak kolonyanın bile fiyatının farklılaşması bizi üzüyor. Modern toplumlarda bu tür dezenfektan ürünlerinin fiyatının ucuzlamasıyla birlikte halka daha yaygın kullanma imkanı sunulmuşken, Türkiye’de üzülerek görüyoruz ki bundan menfaat temin edenleri de şiddetle kınıyorum” diye konuştu.


"PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK"...
Turizm yanında tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin de borçlarının ertelenmesi gerektiğini aktaran Karadağ, “Belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışıyla bu tür olağanüstü durumlarda aldığı tedbirler var. ASAT 2 ay boyunca su kesintisi yapılmayacağı kararını destekliyoruz. Büyükşehir belediyemizin kendi kiracılarının borçlarını 2 ertelemesi konusunda almış olduğu bir karar var. Yine büyükşehir belediyemiz tarafından Alanyamızda da koronavirüs konusunda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bunların başında toplu taşıma araçlarının ilaçlanması, duraklar dahil insanların toplu olarak buluştuğu her yerde birtakım ciddi önlemler alındı. Alanya’nın doğu ve batı bölgesinde çalışan tüm otobüsler dezenfekte edildi. Bunun yanında Alanya’da resmi kurumların tamamı dezenfekte edildi. Sivil toplum kurumları da dezenfekte edildi. Bu sadece ilaçlamayla bitmeyecek. Periyodik olarak devam edecek ama devam etmemesi için elimizden gelen gayreti de göstermek zorundayız. Bu virüsün bir an önce ülkemizi terk etmesi ve tehdit oluşturma dışına atılması gerekiyor. Bu konuda vatandaşların 14 maddelik kurallara uyması kendileri ve ülkemiz için faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

 

Gazeteler