head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Zabıta Müdürlüğü görevinden geçen ay alınan Hasan Akın, Alanya Belediyesi bünyesinde yeni kurulacak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nde görev alacak...

Akın’ın resmi atamanın ardından göreve başlayacağı öğrenildi.

Muhtarlardan gelen taleplerin yerine daha hızlı getirilebilmesi için açılacak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile Akın, Alanya’nın 102 mahallesinin muhtarlarının sorun ve talepleri ile bire bir ilgilenip çözüme kavuşmasında yardımcı olacak. Öte yandan Akın’ın yerine Zabıta Müdürü olarak Naci Uzunsakal’ın atanacağı bildirildi.

 

 MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN GÖREVİ...

Bir çok belediye de ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İle ve Standartlarına Dair Yönetmelik’ hükümleri çerçevesinde kurulan ve kurulmaya devam eden Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün teşkilat yapısı;

--Müdür,

--Şef,

--İdari işler servisinden oluşuyor.

Müdürlük, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde kamu kurumları ve vatandaş taleplerinin incelenerek cevaplandırılması ile başkanlık makamının emir ve direktifleri doğrultusunda verilen görev ve yetkileri kullanarak görev yapıyor.

Belediyeye ulaşan muhtar taleplerini sisteme kaydetme, toplam talep sayısı, olumlu ve olumsuz cevaplanan talepleri rapor şeklinde periyodik zamanlarla sunacak olan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, görev ve hizmetlerinden dolayı belediye başkanı ve bağlı olduğu başkan yardımcısına karşı sorumluluk taşıyor. 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler