head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görevlendirmesiyle Antalya'ya il başkanı olarak atanan Yavuz Temizer, yine genel başkanın talimatıyla görevinden ayrıldı.

Yavuzer akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, "Siyasetin koronavirüslerine taviz vermedik" ifadesini kullandı. Temizer'in yerine İl Başkanlığı'na oy birliği ile Mehmet Başaran vekaleten seçildi...

Yavuz Temizer'in yazılı açıklaması şöyle:

"Değerli Antalyalılar,

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte iken, 26 Eylül 2019 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi tarafından İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak görevlendirildim. Beş ayı geçen il başkanlığım döneminde il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte yoğun ve tempolu bir çalışma yürüttük. Partimizin ilkelerini ve Antalya'nın öncelikıerini esas alarak yeni bir siyasi anlayış oluşturmaya çabaladık. Bir yandan teşkilatlarımızı yeniden yapılandırırken, bir yandan da Antalya'nın hukukunu savunma gayretinde olduk. Kendini partinin üstünde görerek hizipleşmeye çalışan siyasetin koronavirüslerine taviz vermedik ve halk için halkla birlikte siyaset yaptık. Hedefimiz siyaset yapmak isteyen her partilimizin önünü açmak ve üye bazlı taban siyasetini esas kılmaktı. Göreve başladığımız ilk gün dedik ki; ilçe başkanı, il başkanı, belediye başkanı ve milletvekili olmak isteyen herkes İYİ Parti'nin Antalya'da ki sahiplerine yani üyelerine gitsinler ve destek istesinler. Siyasi çalışmalarımız ve siyaset anlayışımız hakkında ki son ve kesin değerlendirmeyi elbette değerli Antalyalılar yapacaktır ancak bu kısa süre zarfında üye sayımızın 3.000'lerden 17.000'lere çıkmış olması bizim için mutluluk verici bir geri dönüştür. Bu vesile ile üye sayımızın 5 katının üzerine çıkmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve il başkanlığımız süresince benimle birlikte emek veren il divanıma, il yönetimime, il disiplin kuruluma, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine, belediye başkanlarıma, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerime ve gençlik kolları teşkilatıma teşekkürlerimi iletiyorum.

Değerli Antalyalılar,

Bilindiği üzere İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı olarak kongre takvimimizi açıkladık ve ilçe kongrelerimizi başlattık. Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda 17 Mayıs 2020 Pazar günü Antalya İl Başkanlığı kongremizi gerçekleştirebilmek için ilçe delege seçimlerimizi ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz.

Bu vesile ile duyurmak isterim ki: Yapılacak olan kongrede il başkanlığına aday olmayacağım. Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile yürüttüğüm Antalya İl Başkanlığı görevin yine Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile bırakıyorum. Kongremizin adil, tarafsız ve demokratik bır şekilde gerçekleşmesi için il yönetimi son dakikaya kadar kararlı bir şekilde çalışmaya devam edecek ve seçilecek arkadaşımıza ayağa kalkmış bir teşkilat emanet edecektir.

Değerli Antalyalılar, Görev sürem boyunca istemeden de olsa kırdığım, üzdüğüm bir hemşehrimiz olmuşsa huzurunuzda özür diliyorum ve helallik istiyorum. Kimsede hakkım yoktur; varsa da helal ediyorum.

Son söz olarak eklemek isterim ki: Bağlar çabuk satılır, dağlar yerinde durur. Bu bir veda değil, yeni bir başlangıçtır. Antalya İYİ Olacak! Türkiye İYİ Olacak!"

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler