head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Peribacaları ile ünlü Göreme vadisi,dünyaca en çok tanınan ve turist ziyareti alan bir bölgemiz.Buranın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Milli park alanı olmaktan çıkarılması büyük tepkilere ve endişelere yol açtı...

Halkın tepkisini ve endişesini dile getiren İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktayın açıklaması için ,Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına soru önergesi verdi.

İşte İyi Parti Milletvekili Feridun Bahşi'nin soru önergesinde ki sorular...

"22 Ekim 2019 tarih ve 30926 sayılı Resmi gazetede 1673 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Göreme Vadisi Milli Park olmaktan çıkarılmıştır.

UNESCO’nun Dünya Kültürel Mirasları’ndan biri olarak belirlediği Göreme Vadisi, 1986 tarihinde Milli Park ilan edilmiş olup, Türkiyenin önemli Turizm merkezlerinden birisidir.

Buna göre;

1-Göreme Vadisinin Milli Park özelliğinin kaldırılmasındaki amaç nedir?

2- Bölgenin imara açılmasıyla turizmin biteceğinin farkında mısınız?

3-UNESCO Dünya Miras Listesi’nde hem kültürel, hem doğal miras olarak yer alan Göreme Milli Parkının statüsünün kaldırılmasıyla, bölgenin rant çevrelerince yağmalanmasına göz mü yumacaksınız?

4- TOKİ’nin Üç Güzeller, Uçhisar ve Cevizlibağ bölgelerinde proje geliştirmek için hazırlığı olduğuna dair iddialar doğru mudur?

5- Eğer bu iddialar doğruysa Kapadokya bölgesinin katliama uğrayacağını düşünüyor musunuz?"

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler