head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek 2 Eylül Adli Yıl Açılışına dair açıklamalarda bulundu. Adında “Adalet” olan bir partinin iktidarında Türkiye’de adaletin bu kadar sorgulanır olması trajikomiktir ifadelerini kullandı.

YARGIDAN ELİNİZİ ÇEKİN

15 Temmuz Darbe girişimini milat olarak alan ve öncesinde yargıyı bir cemaatin oyun alanına çeviren siyasi iktidarın “kandırıldık, aldatıldık” sözlerinden daha fazla özeleştiri yapması gerektiğini belirten Zeybek, “2010 referandumu ile demokrasi adına yargıyı FETÖ’ye teslim edenler, kumpas davalarının sözde savcıları, o günleri sizler unutsanız da tarih unutmayacaktır. Beştepe’de Adli Yıl açılışı yapan, mesleğe başlayan hakim ve savcıların kura çekimini gerçekleştiren siyasi iktidar öncelikle yargının tarafsız ve bağımsızlığına gölge düşüren bu anlayıştan vazgeçmelidir.” dedi.

İLKELİ BAROLARI SELAMLIYORUM

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek yargı bağımsızlığına gölge düşüren iktidarın uygulamalarına rağmen demokratik tepki ortaya koyarak Beştepe’deki açılışa katılmayan ve ilkeli duruş sergileyen baroları selamladığını ifade etti.

YARGI’DA REFORM MUHALEFETSİZ OLMAZ

CHP’li Zeybek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Siyasi ve bürokratik safhalarla hazırlanan yargı reformu toplumun beklentilerini karşılamaya hazır değildir. Yargı sistemimizin çözüm bekleyen sayısız sorunu için muhalefetin ve toplumun önerilerinin dikkate alınması elzemdir.”

YARGIYA GÜVEN ARTMALI

27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yaptığını belirten Zeybek, açıklamasında “Mesleğe başladığım ilk yıllarda yargıya güvenin yüzde yetmiş olduğu ve bu oran ile adalet dağılamayacağını, vatandaşın yargıya güveninin artmasını gerektiğini düşünen yargı mensuplarıydık, ancak 17 yıllık AKP iktidarında ise yargıya güven yüzde yirmilere kadar inmiştir. Bu durumun sorumlusu yargıya siyaset karıştıran AKP iktidarıdır.” ifadesini kullandı. AKP HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANMALI

Adalet yoksa barış, huzur, istikrar ve kalkınmanın da olmayacağını belirten CHP’li Zeybek, hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Siyasi iktidar dahil, hiç kimsenin veya zümrenin hukukun üstünlüğünden muaf olmadığını belirtti. Kuvvetler ayrılığına da değinen Zeybek, “Yasama, Yürütme ve Yargı’nın kendi görev ve sorumlulukları yasalar tarafından belirlenmiştir, hem yürütme erki, hem yasama hem de yargı erki olarak kendini dev aynasında görenler, topluma en büyük kötülüğü yapanlardır.” dedi. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek yeni adli yılda görev alacak tüm hakim, savcı, avukat ve yargı çalışanlarına başarılar dileklerini iletti.

Gazeteler