head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet KUMBUL Uzun ve ülke gündemini kapsayan bir basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN KUMBUL: "31 Mart ve 23 Haziran’da yapılan seçimlerden, Cumhuriyet Halk Partisi olarak alnımızın akıyla çıkarak, hem Antalya, hem de Türkiye genelinde büyük bir başarı elde ettik. Örgütümüzün özverili çalışmalarıyla elde edilen bu başarı, Türkiye’nin geleceğine dair daha güzel günler için atılmış sağlam bir adımdır.

Cumhuriyetten, laik eğitimden, özgürlüklerden, Mustafa Kemal’in Cumhuriyetinden, demokrasiden, insan haklarından yana olan, bu ülkede özgürce yaşamak isteyen, çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak isteyen herkes bir araya geldi. “Ben sen yok biz varız” dedi ve biz olduk. Antalya’da seçimleri hep beraber kazandık. Sadece Antalya’da değil, Mersin’de, Adana’da, Kırşehir’de Bolu’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’da 31 Mart seçimlerini kazandık. İstanbul’da halkın iradesini gasp ettiler, seçimleri iptal ettiler. “Her şey çok güzel olacak” dedik ve her şey çok güzel oldu. 23 Haziran’da demokrasiden yana tavır koyan herkesin emeğiyle sahaya inip çalıştık. Bir sandığımızı bile çaldırmadık İstanbul’u hep beraber kazandık.

Seçim sonrasında kamuoyuna da yansıdığı şekliyle, AKP içinde kırılmalar yaşandığı, daha önce AKP içinde etkin konumda olan insanların parti kurma hazırlıkları içinde olduklarına dair haberleri okuyoruz. Başka partilerin iç işleyişi ve ilişkileri bizim şimdiye kadar hiç gündemimizde olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bizim gündemimiz, Türkiye’nin içine sürüklendiği siyasal ve ekonomik krizden çıkmak için neler yapılması gerektiğidir.

İktidar partisine de artık seçimlerin bittiğini, ötekileştirici, kutuplaştırıcı söylemin nelere yol açtığını, bu tablodan nasıl kurtulmak gerektiğini onların da düşünmelerini tavsiye ederiz. Hal böyleyken, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, seçimlerde AKP’nin ve adaylarının yaşadıkları hüsranın nedenlerini araştırması, halkın niye bu şekilde bir tercihte bulunduğunu sorgulaması gerekirken, basının karşısına çıkıp trajikomik bir şekilde 31 Mart’ta Antalya’da elde ettikleri sonucun tarihi bir başarı olduğunu savunuyor. Sen kaybeden il başkanısın. Sen çıkıp oylarımız arttı diyemezsin. Sen Büyükşehir’i kaybetmişsin, birçok ilçeyi kaybetmişsin çıkıyorsun bizim oylarımız arttı diyorsun. Buna kargalar bile güler.

Ayrıca “Bizim yarım kalan projelerimizi Muhittin Başkan bitirsin yeter” demiş. Biz sizin yarım yaptıklarınızı tam yaptıklarınızı da gördük. Halk sandıkta bunun cevabını verdi. Millet İttifakı olarak girdiğimiz seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Antalya’da 11 belediye kazandık. Halk iradesini gösterdi ve AKP’ye el salladı. Önümüzdeki genel seçimde de hep beraber AKP’ye el sallayacağız. Ortada bir başarının olduğu gerçek ama bu başarı milleti kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen, halkın sorunlarına eğilen Millet İttifakı’na aittir. Büyükşehir Belediyesi’ni borç bataklığına sürükleyen, çılgın projelerle Antalya’nın geleceğini tehdit etmeye kalkanlara en güzel cevabı, 31 Mart’ta Antalya halkı vermiştir.

“100’e yakın arkadaşımızı sürgüne gönderdi” diyorlar bizim dört bin küsur arkadaşımızı gelir gelmez işten çıkardılar. Bizim yüzlerce arkadaşımızı diğer ilçelere göreve gönderdiler. Ve çıkıp dediler ki, “Gündoğmuş bu ilin en güzel ilçelerinden biridir.” Bu sürgün değil bir görevlendirmedir dediler. Belediye başkanımız içeride işini yapan liyakat sahibi bütün bürokratlarla çalışmaya devam ediyor. Fakat oradaki o bankamatikçiler, hani sivrisinek sorunu var diyorlar ya, ilaçlama yapmak yerine, üç dört ay boyunca bir siyasi partinin adayına çalışıp, belediyeden maaş alanlar işte, bu kişilerin tespit edilip gerekenin yapılması kadar doğal bir şey yoktur.

Ulaşım AŞ’den beş arkadaşımız çıkarıldı diye açıklama yapıyor, beş arkadaşın basına sızan yazışmalarını herhalde herkes görmüştür. Bir kere insanda ahlak olur. Sosyal medyada küfürler havada uçuşacak, Belediye Başkanına, siyasi partinin genel başkanına, il başkanına yöneticisine, hangi siyasi parti olursa olsun hakaret edeceksin küfür edeceksin, ondan sonra oradan ekmek yiyeceksin. Belediyede ve devletin kurumlarında çalışanlar orada halka millete hizmet etmek için gelirler ve liyakate göre çalışırlar.

Kadınlar plajıyla ilgili başkanımız defalarca açıklama yaptı. Sadece şunu söyleyeyim, iki yıldır hiçbir protokol olmamasına rağmen, Büyükşehir’in işlettiği Sarısu’ya biz seçildikten sonra hemen bakanlıktan yazı geldi burayı tekrar ihale ediyoruz diye. Bugüne kadar bakanlık, AKP belediyesindeyken hiç ağzını açmazken nasıl oluyor da CHP kazanır kazanmaz yazı geliyor, hem de sezonun ortasında, bunu anlamak mümkün değil. Ek olarak; Varsak hattını daha bitmeden açıp insanların hayatını riske attılar şu anda son aşamada testlerin tamamı yapıldıktan sonra açılacaktır.

Ethem Taş bir de Kırcami ile ilgili konuşmuş. Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesindeki bürokratlarımız çalışıyor, önümüzdeki mecliste bu konuyu tekrar gündeme alacağız. Bilirkişi raporunda yer alan sıkıntılı yerler planlanacak. Yani bu beş yılda Antalya kazanacak.

Meslek odalarının, uzmanların görüşlerine dayanarak eleştirdiğimiz Türel’in çılgın projelerinin yol açtığı zararlar konusunda da, onun yarım bıraktığı şekilde değil, Antalyalıların hakkını koruyarak yol yürüyeceğiz.

Mesela Ethem Taş, Türel’in çılgın projeleri arasında yer alan Boğaçayı Projesi’ndeki yosunlanmayı, yeteri temizlik yapılmamasına bağlıyor. Halbuki bizim vakti zamanında yaptığımız eleştirilere biraz olsun kulak verselerdi, böyle bir sonucun olmayacağı bilimsel bir şekilde ortadadır. Biz dedik ki buranın temizlik maliyeti buranın yapım maliyeti kadar tutar, burada bu proje olmaz dedik. Sanki projeyi biz yapmış gibi bizi sorumlu tutuyorlar.

Ethem Taş, kalbini ferah tutsun, Türel döneminin aksine, Antalyalıların hakkının korunduğu yeni bir döneme girilmiştir. Ethem Taş, Antalya’nın menfaatine olan her projeye destek vereceklerini belirtmiş. Bu noktada şüphesi olmasın; bizim dönemimizde yapılan bütün projeler Antalya halkının menfaatine olacaktır. Kendilerinin de sözlerini tutarak projelerimizi destekleyeceklerini umut ediyoruz."

Gazeteler