head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın en eski mahallerinden Yüksekalan, Balbey ve Tahilpazarı’nda düzenlenen iftarın ardından Ramazan ayı boyunca ilçenin 13 farklı noktasında 21 mahalle için yaklaşık 45 bin kişilik iftar sofralarını kuran belediye çalışanlarıyla aile fotoğrafı çektirdi.

MUPA 2 thumbnail MPS4915 471ad

Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarında komşuları bir araya getiren Muratpaşa Belediyesi, son iftar programını Yüksekalan, Balbey ve Tahilpazarı mahallerinde gerçekleştirdi. Yüksekalan’da bulunan pazar yerinde düzenlenen iftara çok sayıda mahalle sakiniyle birlikte muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve aralarında eski milletvekili Tuncay Ercenk’in de bulunduğu siyaset dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

MUPA 3 thumbnail MPS4965 d9abb

Üç mahallenin bir araya geldiği iftar, Kadir Gecesi olması dolayısıyla Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. İftardan dakikalar önce alana gelen Başkan Uysal da komşularıyla birlikte aynı sıraya girip iftar yemeğini aldı ve komşularıyla sohbet ederek iftar saatin gelmesini bekledi. Başkan Uysal, ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde komşularıyla birlikte orucunu açtı.

MUPA 4 thumbnail MPS4968 f104b

Başkan Uysal, iftarın ardından yaptığı konuşmada tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’nin Salı günü başlayacak Ramazan Bayramı’nı kutladı. Sevgisizliğin hakim olduğu bir dönemde Muratpaşa’da dayanışmanın, barışın, kardeşliğin ve karşılıklı saygının egemen olduğu bir kent yaşamını hep birlikte kurduklarını söyleyen Başkan Uysal, “Bunu da en güzel şekilde bu Ramazan ayında yaşadık. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

MUPA 5 thumbnail MPS4985 be42d

Konuşmasının ardından Yüksekalan Muhtarı Yüksel Şen, çalışmaları ve mahalleye hizmetleri dolayısıyla Başkan Uysal’a teşekkür çiçeği takdim etti.

Başkan Uysal, iftarın ardından Ramazan ayı boyunca Muratpaşa’nın farklı noktalarında iftar sofralarını kuran belediye çalışanlarıyla aile fotoğrafı verdi. Muratpaşa Belediyesi, bu Ramazan’da ilçenin 13 farklı noktasında 21 mahalleyi kapsayan iftar programı düzenlendi. Ayrıca, Engelliler Haftası dolayısıyla Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de engelli dernekleri, engelli spor kulüpleri ve sanat evleriyle iftarda buluşan Muratpaşa Belediyesi, tüm iftar yemeklerini kendisi hazırladı. Muratpaşa Belediyesi aş evi, iftarlar için yaklaşık 45 bin kişilik yemek yaptı. Tüm iftarlarda, masaların hazırlanmasından iftar sonrası alanın temizlenmesine belediye ekipleri görev alırken zabıta personeli de iftarlarda görev aldı.

 

Gazeteler