head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanyalı siyam ikizlerinin İngiltere'nin başkenti Londra'da tedavileri sürüyor. İkizler yapılacak olan operasyonla ayrılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün ATV, A Haber, Para, A News, A2 ve A Haber Radyo ortak canlı yayınında Alanya'lı siyam ikizleri ile  bizzat ilgilendiğini açıkladı.

Bir armatörün desteği ile İngiltere’nin başkenti Londra’ya gönderilen siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel’in tedavisi sürüyor.

Kafalarından birbirlerine yapışık olan siyam ikizleri riskli bir operasyonla ayrılacak.

Alanya’da yaşayan Fatma (33) ve Ömer Evrensel (44) çiftinin çocuğu olan siyam ikizleri 1 Haziran 2018’de sezaryenle dünyaya geldi.

Emeklemeye başlayan ikizler kafaları yapışık olduğu için ayağa kalkamıyor. Beyinleri ayrı olan ikizlerin, ana toplardamarı ise aynı. Anne Fatma Evrensel, “Şu ana kadar Türkiye’de böyle bir ameliyat yapılmamış. Ameliyat yapılırsa çocuklardan birinin öleceğini, diğerinin yaşayacağını, yaşayanın da felç kalma ihtimali olduğunu söylediler. Başarılı bir ameliyat için bekliyoruz . Devletimizden, Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.

Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın da, ikizlerin kendi himayelerinde olduğunu, ameliyatın başarılı olması için dua ettiklerini söyledi.

 

Gazeteler