head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

TGA’nın Güvenli Turizm Sertifikasından 15 maddeyi çıkaracağı belirtildi. Bu kapsamda Alanya da dahil olmak üzere otellerin açık büfeleri özgürleşecek... 

Pandemi ile birlikte uygulanmaya başlanan Güvenli Turizm Sertifikasından 15 maddenin çıkarılacağı ileri sürüldü. Turizmcilerin üye olduğu gruplarda paylaşılan bir görselde, Güvenli Turizm Sertifikasından çıkarılacak maddelerin listelendiği görülüyor. TGA’nın konuyu 1 Nisan’da kamuya açıklamayı, 10 Nisan’da ise uygulamaya geçmeyi hedeflediği öğrenildi. Ayrıca TGA’nın, sertifikada yapılacak değişikliklerle ilgili olarak denetim firmalarını da bilgilendirdiği ifade edildi.

Kaldırılan maddelerle birlikte açık büfeler yeniden açılacak, personel ve misafirin ateşi ölçülmeyecek, müşteri kayıt ve takip sistemi kaldırılacak, tek kullanımlık ürün zorunluluğu kaldırılacak, masa ve sandalye arası mesafe sadece kapalı alanlarda uygulanacak, sauna/hamam/spa’larda 30 dakika sınırlaması kaldırılacak.

 

büfeler free 1 74820

İşte TGA’nın güvenli turizm sertifikasında yaptığı değişikliklerin tamamı:

*Açık büfede ürünlerin misafirlere görevli personel tarafından verilmesi uygulaması kaldırılmıştır.
*Misafirler covid tedbirleri kapsamında açık büfeyi rahatlıkla kullanabilirler. Resepsiyonda bulunması gereken Covid 19 ile hijyen konusundaki önlem, uygulamalar ve misafirlerin uyması gereken kurallar hakkındaki bilgilendirme yazılarıyla ilgili olan uygulamalar kaldırılmıştır
*Personel ve misafirlerin ateş ölçümü ve kayıtlarının tutulması uygulaması kaldırılmıştır.
*Oluşturulan müşteri kayıtlarının kullanımı ve takip-kayıtlarının tutulması uygulaması kaldırılmıştır. Görevli personellerin süreç eğitim, motivasyon ve psikolojik destek kayıtlarının tutulması uygulaması kaldırılmıştır.
*Odalarda tek kullanımlık ürünlerin (şampuan, sabun vb.) zorunlu kullanımı kaldırılmıştır. Dilerseniz dispenser ile de kullanım gerçekleştirilebilecektir
*Masaları arasındaki en az 2m, sandalyeler arası 60 cm uygulaması sadece kapalı alanlar için uygulanacaktır.
*Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası vb. ürünlerin kullanımında görevli personelin bulunması uygulaması değişmiş olup, gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin yapılarak kullanılması gerekmektedir. Artık kullanım sırasında personel bulunması gerekmemektedir.
*Yemek masaları üzerinde dezenfektan ürünlerinin bulunması uygulaması kaldırılmıştır.
*Sauna, hamam, SPA kullanımındaki 30 dakika sınırı uygulaması kaldırılmıştır. . Fitness salonları ve SPA bölümündeki salon giriş-çıkış takibi, kişi sayısı düzenlemesi ve bunların kayıtlarının tutulması uygulaması kaldırılmıştır.
*Satın alma ana başlığındaki görevlilerin kişisel koruyucu ekipman kullanması uygulaması kaldırılmıştır. İzolasyon odalarıyla ilgili olan maddeler kaldırılmış olup, belirti gösteren misafirlerin (aileleri dahil) kendi odalarında konaklaması konusunda değiştirilmiştir izolasyon için ayrılmış olan odalarınızı ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz.
*İzole edilmiş misafirlere, konaklama süresi sona erene kadar aynı personeller tarafından hizmet verilmesi. aynı personellerin diğer misafirlere hizmet vermemesiyle ilgili olan uygulama kaldırılmıştır. Odalarda Türkçe ve İngilizce dillerinde bulunması gereken misafir covid 19 bilgilendirme rehberi ve anlaşmalı Sağlık kuruluşu bilgisini içeren dökümanlarla ilgili olan uygulama kaldırılmıştır
*Belirtilen maddeler dışında diğer tüm uygulamalar aynı şekilde devam etmektedir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler