head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından Rusya'nın köklü ticaret kenti Tümen'e yapılan iş gezisinin üçüncü günü de yoğun temaslara sahne oldu. Başarılı temasların ardından ALKÜ ile Tümen’deki iki üniversite arasında işbirliği mutabakatına varıldı...

tumen ve alkü ikinci manşet 7dc66

GENİŞ MUTABAKAT...
Mutabakata göre ALKÜ, Tümen Devlet Üniversitesi ve Tümen Endüstri Üniversiteleri arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, turizm alanında staj programları, TÖMER’de Türkçe Öğretimi ve Türk Öğrencilere Rusça Eğitimi gibi ana başlıklarda işbirliği yapılacak.

tumen ve alkü 1 81301

Mutabakatı değerlendiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Başkan Mehmet Şahin tarafından düzenlenen gezide somut adımlar atmayı başardıklarına dikkat çekerek, “ Rusya’nın köklü ve tarihi değeri olan üniversiteleri ile çok önemli başlıklar altında işbirliği mutabakatına vardık. Bu mutabakat her anlamda Alanyamızın yükseköğrenimine önemli katkılar yapacaktır” diye konuştu.

tumen ve alkü 1 81301

Alanya Heyeti güne, Tümen Teknopark’ta yer alan Batı Sibirya İnovasyon Merkezi ziyareti ile başladı. Burada kalabalık bir gruba Alanya sunumu yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya’nın lokomotif sektörleri olan Turizm, Tarım, İnşaat ve Emlak konularında bilgi verdi.

Alanya’da yatırım imkanlarının da anlatıldığı toplantıdan sonra Tümen’de bulunan 2 üniversiteye ziyaretler yapıldı.

tumen ve alkü 3 a298e

Ziyaretlerde özellikle ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan tarafından Alanya’da bulunan üniversitelerin tanıtımı yapılırken işbirliği konuları ele alındı.

İki şehir arasında yükseköğrenimde çok fazla işbirliği fırsatları olduğunun konuşulduğu ilk ziyaret Tümen Üniversitesi’ne yapıldı. Burada Rektör İvan Romançuk ile Rektör Yardımcıları Ekaterina Seçenova ile Andrei Patrushev tarafından ağırlanan Alanya Heyeti, öğrenci değişimi başta olmak üzere akademik personellerin birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmaları gibi konular ele alındı.

tumen ve alkü 4 373b9

Alanya Heyeti ikinci ziyaretini de Tümen Endüstri Üniversitesi’ne yaptı. Burada Rektör Efremova Veronika ile yönetimi tarafından karşılanan Alanya Heyeti yine iki şehir arasında ortak projeler üreterek yükseköğretimde olası işbirlikleri fırsatlarını konuştular.

Başkan Mehmet Şahin ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan burada da birer Alanya sunumu gerçekleştirdiler. Üniversite Yönetimi daha sonra Alanya Heyetine özellikle gaz ve petrol ölçümü ile rafine işlemlerine yönelik tasarlanan laboratuvarları gezdirdi.

Tümen Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Tümen Bölgesel Duma Milletvekili Oksana Veliçko, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yulia Şakurskaya, Persona Strany Türkiye Bilgi ve Siyaset dergisinin yazışmalar Başkanı Victoria Zamyatina da ALTSO Heyetini bir an olsun yalnız bırakmadılar.

 tumen ve alkü 5 07c64

Başkan Şahin açıklamasında Tümen’e gelirken kendilerine 3 konuda hedef koyduklarını bunların da sağlıkta, ulaşımda ve yükseköğretimde işbirliği yapmak olduğunu hatırlatarak,”önce Tümen’den Alanya Gazipaşa Havlimanı’na direkt uçuşların başlaması konusunda Tümen Havalimanı ve UTair Hava Yolları yetkilileri ile prensip anlaşması yaptık. Bu büyük bir adımdı. Sonra sağlıkta ve yükseköğrenim de çok üst düzeyde verimli anlaşmalar yaptık” dedi.

tumen ve alkü 6 c603d

BU ÇALIŞMALAR FARKLI HEDEF ÜLKELERDE DEVAM EDECEK...

Öte yandan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, özellikle Alanya Gazipaşa Havalimanı’na direkt yapılması konusunda hedef ülkelerdede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ne kadar çok direkt uçuş yapabilirsek o kadar çok işbirliği fırsatları karşımıza çıkacaktır” dedi. 

 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler