head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Koru ve Selinus sahillerindeki imar uygulamalarına yapılan itirazların reddedildiğini açıkladı... 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Koru ve Selinus sahillerinde yapılan 18 uygulaması hakkında yaşanan son gelişmeleri paylaştı. Belediye Başkanı Yılmaz, Antalya Mimarlar Odası ve 18 kişinin, Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itirazın reddedildiğini söyledi.

 

SAHİLLERDEKİ İMAR UYGULAMALARI KESİNLEŞTİ...


Başkan Yılmaz, Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nin yapılan itirazları reddettiğini ve davanın sonuçlandığını söyledi. Bu kararın turizm için önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Yılmaz, “Sevgili hemşerilerim, Pazarcı ve Koru sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili bir dava sürecindeydik. Davanın sonuçlanmasının ardından, siz değerli halkımızı da konuyla ilgili bilgilendirmek isterim. İlçemiz Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesiminde, 18. Madde uygulamasına yönelik belediye encümenimizin aldığı kararın ve dayanağı planların; iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle davacılar; Esin Bilgiç, Bülent Şahan, Pınar Bucak, Ahmet Uğur, Adem Çağlar, Osman Uysal, Canan Yılmaz, Resul Kaya, Ali Kızılateş, Koray Bezirgan, Sabri Yılmaz, Halil Deniz Öncel, Mehmet Çağlar, Hamit Ercan Aksungur, Kemal Efe, Cumhur Turis, Mustafa Akkoca, Fazıl Çağlar ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından, Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde 7 Ağustos 2020 tarihinde dava açılmıştır. Antalya 5. İdare Mahkemesi özetle; dava konusu imar planları yönünden süre aşımı nedeniyle reddine, dava konusu imar uygulamasının ise ehliyet yönünden reddine karar vermiştir. Davacıların bu kararı istinaf etmesi üzerine, Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nde 9 Eylül 2021 tarihinde istinaf başvurusu reddedilmiştir. Sonuç olarak; Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesimine ilişkin imar uygulamalarının yapılabileceği kararı netleşmiştir” dedi.

 

gazipaşada imar sevinci 2 mehmet ali yilmaz 5e600
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

 

‘GAZİPAŞA ADINA ÇOK MUTLUYUZ’...


Belediye Başkanı Yılmaz, bu kararın Gazipaşa için sevindirici olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Pazarcı ve Koru sahil kesimi imar planı ve 18 uygulaması ile ilgili belediyemize dava açan on sekiz kişinin on biri Gazipaşa’da yaşamamaktadır. Bizler Gazipaşa’mızda yaşayan emekçi insanlarımızın daha planlı ve düzenli bir ilçede yaşamasının doğru olduğunu düşünüyor, bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Dava sürecinin lehimize tamamlanmasıyla, ilçemizin; planlı, caddesi ve sokağı olan, yolu ve parkı olan, düzenli bir şehir olabilmesi için imar planları ve 18. Madde uygulamalarını, yasalara uygun bir şekilde devam ettirebileceğiz. Bu konuda Gazipaşa halkı adına oldukça mutlu ve gururluyuz. Değerli hemşehrilerimizle birlikte; çağdaş, üreten ve gelişen bir Gazipaşa yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Sevgi, saygı ve selamlar” dedi.

 

DAVA SÜRECİ HAKKINDA...


Koru ve Selinus sahillerinde yapılan 18 uygulaması ve imar planlarının iptali için, 18 vatandaş ve Antalya Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediye hakkında Antalya 5. İdare Mahkemesi’ne başvurmuş ancak itirazları kabul edilmemişti. Antalya 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açılan davayı süre aşımına uğradığı için reddederken, Gazipaşa Belediyesi’ne açılan dava ise davacıların söz konusu alanlarla ehliyet yönünden ilişkisi bulunmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle reddetmişti. Davacılar ise Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu. 

 

 

 

 

 

Gazeteler