head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, TÜRÇEV tarafından Mavi Bayrak almaya hak kazanarak, Türkiye’nin ilk Mavi Bayraklı Engelsiz Halk Plajı oldu. Başkan Yücel, “Türkiye’de Mavi Bayrak sayısındaki başarımızı Engelsiz Halk Plajımıza da taşıyarak taçlandırdık” dedi...

İnsan odaklı belediyecilik noktasında çalışmalarına devam eden Alanya Belediyesi, turizme alternatif başlıklar getirerek Engelsiz Kent vizyonuna katkı sağlamaya devam diyor. Bu kapsamda Alanya Belediyesi, engelli bireylerin deniz, kum ve güneşten yararlanması için yaptığı Engelsiz Halk Plajı’na yeni düzenlemeler getirerek bir ilke imza attı.

engelsiz mavi bayrak 2 0525c

TÜRÇEV ONAYLI MAVİ BAYRAK SAHİBİ İLK ENGELSİZ HALK PLAJI...

Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak Damlataş Plajı’nda hizmet veren Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Projesi kapsamında Türkiye’nin Mavi Bayrak almaya hak kazanan ilk Engelsiz Halk Plajı oldu.

engelsiz mavi bayrak 3 349a2

MAVİ BAYRAK BAŞKAN YÜCEL’E TESLİM EDİLDİ...

Engelsiz Halk Plajı, Mavi Bayrak ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa’nın katılımıyla düzenlenen törenle aldı.

engelsiz mavi bayrak 4 a1908

MAVİ BAYRAK’TA 78 PLAJ İLE ZİRVE ALANYA’NIN...

Alanya, 70 tesis plajı, 6 halk plajı, 1 engelsiz plaj ve 1 marina ile toplam 78 Mavi Bayraklı plaja sahip olarak Antalya bölgesinde en çok Mavi Bayrak bulunan kent olma unvanına sahip. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel törende yaptığı açıklamada, Mavi Bayrağın plaj ve marinalara verilen, uluslararası önemli bir çevre ödülü olduğunu söyledi.

engelsiz mavi bayrak 5 6dae6

“MAVİ BAYRAK ÖNEMLİ BİR PRESTİJ VE TERCİH KAYNAĞI”...

Başkan Yücel, “Mavi Bayrak, çevre yönetimine önem verildiğinin, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığının, deniz suyunun temizliğinin, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğe sahip olduğunun garantisidir. Tatil yöreleri için önemli bir prestij ve tüketiciler tarafından da önemli bir tercih sebebi olmaktadır” dedi. 

engelsiz mavi bayrak 6 9e06e

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler