head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya'da kıyaya vuran canlı balon balıkları görenleri korkuttu ve şaşkına çevirdi. O anları ise bir çok turist   cep telefonu kamerasına kaydedip sosyal medya sayfalarında paylaştı... 

BALON BALIĞI SAHİLDE 1 e5f63

Alanya ya tatile gelen ve deniz keyfi yapmak için Avsallar Mahallesi’ndeki sahile giden  kısıtlamadan muaf turistler, kıyaya vuran ve çırpınan balon balıklarını görünce panik içinde sudan çıktılar.

BALON BALIĞI SAHİLDE 2 cb06e

Siyanürden 50 kat daha zehirli olduğu bilinen balon balıklarının bir kaçı sahilde bulunan görevliler tarafından ağ yardımıyla yakalanırken, diğer balıklar ise suda gözden kayboldu.

BALON BALIĞI SAHİLDE 3 10dd7

Ağ ile yakalandıktan sonra kumsala çıkartılan yaklaşık 1.5 kilogram ağırlığında 50-60 santimetre uzunluğundaki balon balıkları çevredeki turistler tarafından şaşkınlıkla izlendi.

BALON BALIĞI SAHİLDE 4 4ae65

O anları ise cep telefonu kamerasına kaydeden turistler sosyal medya sayfalarından paylaştı ve ülkelerinde ki arkadaşlarına gönderdi.

BALON BALIĞI SAHİLDE 5 b7a46

Alanya Güneşi Gazetesi olarak görüştüğümüz bir çok turist; " Alanya'yı çok seviyoruz ve Alanya tatil için vazgeçilmezimiz ama bu balıklar çoğalırsa bizler buraya gelmeyebiliriz "diyerek bu balık neslinin yok edilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdiler. 

 

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

 

Gazeteler