head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili 2021 yılına dair  Alanya Güneşi Gazetemize değerlendirmelerde bulundu...

BURHAN SİLİ 10 OCAK 2021 2 e6c42

BAŞKAN SİLİ: " 2020 yılı dünyada ve ülkemizde sadece konaklama sektörü için değil, turizmin her alanında ve diğer tüm sektörler için de zor bir yıl oldu. Bölgemizde otellerimizin büyük bir bölümünü açamadık. Haziran ayı ortalarından itibaren açtığımız tesislerimizi ekim sonunda kapattık. Doluluk oranımız düşük seviyelerdeydi.

2021’in ise daha olumlu geçeceğini öngörüyoruz. Ancak bugün gelinen noktada varyant ve mutasyon sorunuyla karşı karşıyayız. Aşılamanın iyi sonuçlar vermesi ve hem bizde hem de kaynak pazarlarımızda vaka sayılarının düşmesi, bağışıklık oranının artması halinde rezervasyonlar mayıs ayı itibariyle hareketlenecektir ve 2020'den daha olumlu bir sezon geçireceğiz. Her ne kadar geçmiş dönem sayılarımıza ulaşmak zaman alacaksa da turizmin belirli bir oranda hareketlenmesi anlamında önemli ve buna hem maddi hem de manevi anlamda ihtiyacımız var. Henüz rezervasyonlara yansıyan bir durum söz konusu değil. İnsanların tatil ihtiyacı ve uzun süredir seyahat edememeleri nedeniyle olumlu haberlerle birlikte turizm hareketinin artacağı inancındayız."diyerek 2021 turizm sezonu için ümitvar konuştu.

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler