head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya’nın tescilli lezzeti ‘Gülüklü Çorba’, geleneksel tarife sadık kalarak hazırlayan işletmeler, sundukları ürünün tescilli olduğunu bilerek sunmaya başlıyor. Bu kapsamda oluşturulan denetim heyeti ise doğru lezzeti sunması adına İlçedeki işletmeleri denetledi...

gülüklü 1 435253312352393760 3510f
Gülüklü Çorba’nın, geçtiğimiz aylarda Alanya Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 'Alanya' adına tescillenmiş ve tarifi koruma altına alınmıştı. Tescilli lezzetin korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası ve AHEP Üniversitesi’nden oluşan kontrol heyeti, bugün ilk saha çalışmasını gerçekleştirdi.

Denetimlere

--Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar,

--AHEP Rektörü Ali Ekrem Özkul,

--Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci,

--Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve denetim personeli katıldı.

gülüklü 2 348034080265174512 70067

ÇORBAYI SUNAN İŞLETMELER ‘’LEZZET NOKTALARI’’ OLARAK LOGOLARINI ALMAYA BAŞLADI...

Geleneksel tarife sadık kalarak ‘’Gülüklü Çorba’’ hazırlayan işletmelerin belirlenmesi ve duyurulması amacıyla yapılan kontrollerde gönüllü olarak bildirimde bulunan 6 lokanta ziyaret edildi ve ‘’Gülüklü Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası’’ olarak belirlendi.

Yapılan kontrolleri değerlendiren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa; “Alanya Mutfağının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere doğru aktarılması amacıyla yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden birisi, Gülüklü Çorba’nın tescillenmesidir. Bu çalışmanın değerini arttıracak en önemli unsur ise öncelikle Alanya’daki restoranların tarife sadık kalması ve misafirlere ‘’Tescilli Lezzet’’ sunmasıdır. Bu sebeple, bugün Tescilli Lezzet sunduğunu belgelemek isteyen işletmecilerimizi ziyaret ettik ve bu işletmelerimizin ‘’Tescilli Lezzet Noktası’’ olarak çalıştığını belgelendirdik. Bir sonraki aşamada ise bu noktalarımızı farklı platformlarda tanıtarak ulaşılabilirliğini arttırmak ve ‘’Tescilli Lezzet Noktası’’ olarak tanıtmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

gülüklü 318874305611205554 53300

Yapılan denetimler ve alınan patent sayesinde, Alanya’daki vatandaşlar artık ‘’Mahreç İşaretli Gülüklü Çorba Logosunu’’ gördükleri işletmelerde gerçek Gülüklü Çorba içtiklerinden emin olabilirler. 

 

 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler