head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, kıyıların ticarileştirilmesine karşı çıkarak, “Daha önce Muğla kıyıları, sonra Trakya şimdi de Akdeniz sahillerine gözlerini diktiler” dedi... 

Milletvekili Feridun Bahşi, “Ülkemizde, ortak varlığımız olan kıyılar ticari mal haline getirilmiş ve adım adım halka kapatıldı. Kıyıların, doğal ve kültürel varlıklarıyla korunması, anayasal bir hakla kamu yararı gözetilerek herkesin kullanımına açık olması gerekirken, Anayasa’nın 43. Maddesi ile Kıyı Kanunu’nun 5,6 ve 15 inci maddelerinin, oteller, turistik tesisler ve bazı vakıflar tarafından açıkça ve hoyratça çiğnenmesine hiç bir ses çıkarılmıyor. Evet, Anayasa ve Kıyı Kanunu var, buna uymak ve uygulamak zorunda olan bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da var ama maalesef bakanlıkta kıyıların işgaline göz yumuyor. Kanunlar kâğıt üzerinde kalmakta, para, rant ve ticaret ön plana çıkıyor. Bu millete ait olan kıyılarımız dayısı, amcası olanlara ve onlardan korkan bakanlara, bürokratlara emanet edilmiş durumda.

 

 İYİindir 4dcf7

“SAHİLLER BELEDİYELER TARAFINDAN İŞLETİLMELİ”...
Buna son günlerde vakıf mıdır, şirket midir, in midir, cin midir ne olduğunu bilmediğimiz bir kuruluş ne hikmetse tüm kıyılarımız hakkında söz sahibi oldu. Muğla Valiliği kontrolündeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan, doğan görünümlü şahin gibi, vakıf görünümlü MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi
isimli şirket kıyılarımızı bir şekilde alıyor ve özel sermayeye peşkeş çekiyor. Yani Anayasa’ya aykırı olarak kıyılar kamu yararı adı altında ticarileştirilerek özelleştiriliyor.
Daha önce Muğla kıyıları, sonra Trakya şimdi de Akdeniz sahillerine gözlerini diktiler. Antalya ili Demre ilçesi Üçağız Mahallesi’nde bulunan Üçağız iskelesi ve otoparkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüklenici firma MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne 10 yıl süreyle kiraya verildi. Yine Antalya ili Manavgat ilçesi, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan ve Kısalar mahalleleri kıyı kesiminde devletin hüküm ve tasarrufu altında olan 14 adet 25 metrekare yüzölçümlü su sporu irtibat noktası yine MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne 10 yıl süreyle verildi. Bundan sonra daha nereler verilecek belli değil. Anlamadığımız nokta Muğla’ya hizmet vakfının Antalya’da veya Trakya’da ne işi var? Ama biz biliyoruz. Hukuksuzlukta sınır tanımayanlar AK Parti’nin elinde olmayan belediyelerin kıyılarını MUÇEV aracılığıyla kendi destekçilerine fırsat olarak sunmaya çalışıyorlar. Kamuoyuna ve yetkililere sonsöz olarak şunu ifade etmek istiyorum. Sahiller halk tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılmalıdır ve eğer işletilecekse de görevleri kamu yararına çalışmak olan belediyeler tarafından işletilmelidir” dedi. 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

 

Gazeteler