head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

İyi Parti Antalya İl Kurulu Kurucu üyesi İlhan Memiş, Alanyalıların başına dert olan HD Sistemi’nin Coronayla beraber hayatımızdan çıkarılmasını isteyerek hükümet yetkililerine seslendi...

Kendisi de Alanya’da turizm sektöründe faaliyet gösteren İyi Parti Antalya İl Kurulu Kurucu üyesi İlhan Memiş, Coronavirüs günlerinin ardından turizmde pek çok şeyin değişeceğine dikkat çekerek Herşey Dahil (HD) Sistemi’nin de kaldırılabileceğini söyledi.

 

iyi partili9b6cc874 d018 4dd4 9210 89b4a95fac1a 1587821845 54873

İYİ Parti Antalya İl Kurulu Kurucu üyesi İlhan Memiş

 

Yıllardır Alanyalı sektör temsilcilerinin sırtında bir kambur olan HD Sistemi’nin her yıl Alanya’da tartışma konusu olduğunu belirten Memiş, uygulamanın esnaf için de mağduriyet yarattığını ifade etti. “Bu fırsat değerlendirilmeli” diyen Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Turizmde HD Sistemi kaldırılmalıdır. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Esoy’un yaptığı açıklamalardan bu yıl Ramazan Bayramı sonrası sezonun iç turizmle açılacağını anlıyoruz. HD Sistemi, yıllardır turizm sektöründe özellikle otel ve konaklama işletmecilerinin sırtında bir kambur olmuştur. Turizm memleketin bacasız sanayidir. Hükümet; sektöre destek olmalıdır. Bugün sektöre yapılacak en büyük destek ise HD Sistemi’nin kaldırılması olacaktır. Atılacak bu adım turizm sektörünün geleceğine bir yatırım olacaktır. Hükümetimizin bu fırsatı değerlendirmesini ve turizmciye el uzatmasını istiyoruz.”

 

 

 

 

 

Gazeteler