head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Alanya Güneşi Gazetemizin sorusu üzerine,Alanya ALTİD--Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı ve Aynı zamanda Turizmci ve otel işletmecisi Burhan Sili;Hem Thomas Cook firmasının iflası ve hem de , gelecekte turizmcilerin atacağı adımlar konusunda açıklamalar da bulundu...

altid logoindir 9 55368


SİLİ: "178 yıllık bir geçmişe sahip köklü bir firma olan Thomas Cook;başta İngiltere olmak üzere,Almanya-İskandinav ülkeleri-Çin ve dünyanın diğer ülkelerine yayılmış ve Acenteleri olan ikinci büyük tur operatörüdür.
--Thomas Cook'un iflasını açıklaması bildiğimiz tüm ezberleri bozdu .Buna rağmen İskandinav ve Rus kanadının ayrı olarak operasyonlarına devam etmiş olması sevindirici ve ayrı bir avantaj bizler için.Alanya bazında değerlendirme yapacak olursak;Bu şirket ve iştiraklerinin iflası Alanya da ciddi bir kayba sebebiyet verdi.Ama göreceli olarak tespitimi söyleyeyim ki; Ege bölgesine de turist taşıyan Thomas Cook'un yolcu sayısı oranlamasında,Alanya en az zararı gören turizm bölgesidir.Bir gerçek daha var ki,bu firmaların iflasından doğan yolcu boşluğu hemen doldurulamayacaktır.
--Alman firması CONDOR'un Almanya tarafından müdahalesi ile kurtarılması ve uçuşlarına devam etmesi ise bizler açısından sevindiricidir.Bu iflas eden firmaların yerine orta vade de toparlanma olacak; ve o ülkelerde ki diğer tur operatörleri de bu boşluğu dolduracaktır inancındayım.
--Bizler de turizmciler olarak bu gerçeklerin ışığında hareket edeceğiz ve kontenjan ve ödeme planları konusunda prensipli çalışmak zorundayız.Kredi açıp cari hesapla çalışacağız ama artık bunu limit ve sürelerini kısa vadeli belirlemek zorundayız.Tur operatörlerinin sistemli çalışması içinde bu düzenlemeler gerekli ve elzemdir.
--Bu iflasların ardından Valilik koordinesinde kriz masası oluşturduk.Burada ki misafirlerinde mağdur edilmemesi adına çalışmalar yaptık.Sonra Turizm bakanımızın düzenlediği koordinasyon toplantıları ile ,bundan sonra mevcut pazarlarda sıkıntı yaşamamak adına sayın bakan bizleri aydınlattı ve bilgilendirdi.Bizlerde zararı minimize etmek adına aramızda da çalışmalar yapıyoruz.
--Hem Dünya turizmi,Türkiye turizmi ve özellikle Alanya turizmi için ;bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması adına herkese ve hepimize geçmiş olsun diyorum."dedi.

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler