head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

İflas eden Thomas Cook'tan sürpriz şekilde yüzde 8 hisse alarak en büyük ikinci ortak olan Anex'in sahibi Neşet Koçkar,Thomas Cook ve şirketten alacağı olan Türkiye'deki otellerin durumunu değerlendirdi...

Thomas Cook’ta yüzde 8 pay ile en büyük ikinci hissedar konumundaki Neşet Koçkar, bundan sonra şirkette kayyım sürecinin başlayacağını, ardından şirket varlıklarının bir bütün olarak ya da parça parça satılarak borçların kapanması yoluna gidileceğini söyledi.

Türkiye’deki işletmelerin Thomas Cook kaynaklı riskini “birkaç 100 milyon pound” seviyesinde tahmin ettiğini belirten Koçkar, Cumhuriyet'te yer alan habere göre, borç ödemesinde Türkiye’deki otellere sıra gelmesinin ise zor göründüğünü söyledi.

Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm bölgesinde otellerin, Thomas Cook’tan önemli miktarda alacakları bulunuyor.

Thomas Cook’un hissedarı, borç ödemesinde Türkiye’deki otellere sıra gelmesinin ise zor olduğu vurgulandı. Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmeleri sonuç vermeyince resmen battı.

Türkiye'deki otellerin ne kadar alacağı var?

Türkiye’deki işletmelerin Thomas Cook kaynaklı riskini “birkaç 100 milyon pound” seviyesinde tahmin ettiğini belirten Thomas Cook’ta yüzde 8 pay ile en büyük ikinci hissedar konumundaki Neşet Koçkar, borç ödemesinde Türkiye’deki otellere sıra gelmesinin ise zor göründüğünü söyledi.

Gazeteler