head
2183026 810x458 75f08
Salı, 19 Mart 2024

Aralarında kamu bankası RBS'nin de olduğu İngiltere'deki bankalar Thomas Cook'a ihtar anlamında çağrıda bulundu. Bir hafta içinde 200 Milyon Sterlin bulmazsa farklı işlemlerin gündeme gelebileceğini söyledi...

thomas ook logoqBBkZKqt 400x400 e3f9a

 

Çin’li Fosun ile anlaşma görüşmelerine devam eden Thomas Cook’a bankaların baskısı artıyor... 

Geçen hafta bankaların görüşmelerin hızla tamamlanması yönündeki istemi bu kez tehdit düzeyine yükselterek yinelendi.
Aralarında yüzde 62’si kamuya ait olan İskoçya Kraliyet Bankası (RBS) ve Lloyd's’un da olduğu bankalar, Thomas Cook Group PLC'den gelecek haftaya kadar 200 milyon sterlin (250 milyon dolar) fon bulmasını istedi.

200 milyon Sterlin bul, yoksa...

Bankaların bu açıklaması üzerine basında Thomas Cook’un şu anda 160 bini İngiltere’den olmak üzere diğer ülkelerden toplam 600 bini müşterisinin değişik ülkelerde tatilde olduğu, bankaların istediği paranın bulunmaması halinde Thomas Cook’un önümüzdeki hafta sonunda iflasının bile istenebileceği yönünde haberler çıktı.

Thomas Cook: Haberler spekülatif...

thoomas oookofis090820190903283634209 2 41 58357

Thomas Cook twitterden yaptığı açıklamada basında haklarında çıkan haberlerin manipüsasyon amaçlı olduğu çeşitli ülkelerde tatilini yapan müşterilerin endişe etmelerini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Thomas Cook ile ilgili haberlerin çıktığı CNN Ulaştırma Departmanı sözcüsü, “178 yıl önce kurulan Thomas Cook, Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden biridir. Biz haberlerimizde şirketin finansal durumu hakkında spekülasyon yapmıyoruz” dedi.

Hükümet devreye girsin

Basında çıkan haberler üzerine Peterborough milletvekili Lisa Forbes, CNN'ye yaptığı açıklamada hükümetin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek " Hem tüketicileri korumak hem de Thomas Cook'u uçurumun kenarına itmek isteyen bankalardan kurtarmak harekete geçmesi gerekir” dedi

Öte yandan bankaların Thomas cook’un bir hafta içinde 200 milyon taze para bulmaması halinde diğer alacaklıların da benzer taleplerde bulunması ile bu rakamın kısa sürede 600 milyon sterline çıkabileceği belirtiliyor.

İngiltere Sivil Havacılık yöneticileri Thomas Cook’un icvedi geri ödeme yapması gereken rakamın 750 milyon dolar olduğunu söyledi.

 

Gazeteler